COMUNITATE

Atelierul de fotografie – întâlnirea lunii martie. “Întuneric și lumină” – fotografii spectaculoase în peșteri

Atelierul de fotografie – întâlnirea lunii martie. “Întuneric și lumină” – fotografii spectaculoase în peșteri

Colegiul Național “Decebal” va găzdui miercuri, începând cu ora 17.30, o nouă întâlnire organizată în cadrul “Atelierului de fotografie” (AF).

Întâlnirea va avea loc în Sala Studio (situată în vecinătatea Paraclisului “Sfântul Stelian”) a colegiului devean, iar tema atelierului este “Întuneric și lumină”.

Ediția a XI-a AF este una specială, în care organizatorii i-au invitat pe Adrian și Mihaela Sopincean pentru a vorbi despre fotografia realizată în peșteră, spațiu care oferă un spectacol al naturii în galeriile formate din vremea când pe pământ a căzut prima picătură de ploaie, având formațiuni naturale spectaculoase, dar unde nu există nicio sursă de lumină. “Vom vedea alături de invitații noștri cum se desenează cu lumina și cum folosesc ei lumina artificială dirijată pentru a obține fotografii impresionante în lumea aflată sub pământ. Fotografierea peșterilor este unul dintre cele mai dificile tipuri de fotografie. În primul rând, pentru a o realiza trebuie să avem echipament corespunzător, la care se adaugă, apoi, echipamentul necesar fotografierii. Fotografia de peșteră este un gen de fotografie experimental, care nu se supune legilor fotografiei de suprafață și care presupune realizarea imaginilor în echipă”, spune Grigore Roibu, organizator al AF, profesor la Liceul de Arte din Deva.

Adrian și Mihaela Sopincean sunt profesori de geografie în Hunedoara, pasionați de speologie, munte, natură și de fotografia realizată în subteran. Adrian Sopincean este vicepreşedinte al Clubului Sporturilor Montane Hunedoara şi şeful echipei Salvaspeo Hunedoara. Mihaela Sopincean este membru fondator al CSM Hunedoara.

În ediția a XI-a AF cei doi invitați vor vorbi despre speologie, pentru a înțelege ce presupune această muncă de cercetare și vor prezenta echipamentul necesar explorării unei peșteri. Cei prezenți vor viziona o proiecție, cu un scurt film despre Peștera Cioclovina, și vor vedea o prezentare a celor mai bune și spectaculoase fotografii realizate de echipa CSM Hunedoara în peșterile din țară și străinătate. În finalul întâlnirii, cei doi invitați vor face o aplicație practică, în care vor arăta condițiile de realizare a fotografiei din peșteră. Pentru a participa la experiment, cei interesați pot să vină cu aparatul de fotografiat, o lanternă și un trepied. În cadrul AF va fi vernisată o expoziție cu lucrări reprezentative, realizate de echipa CSM, ce au fost prezentate în diferite expoziții și concursuri și în cele două cărți/album dedicate peșterilor Cioclovina cu apă și Cioclovina uscată din județul Hunedoara.

“Va fi o seară dinamică, cu multe proiecții în care vom cunoaște locuri spectaculoase, inaccesibile multora dintre noi și vom învăța, alături de Adrian și Mihaela, să folosim lumina artificială dirijată pentru a obține fotografii expresive și impresionante. Vă așteptăm pentru o seară de discuții, proiecții și cu multe fotografii și o expoziție”, mai spune Grigore Roibu.

Atelierul de fotografie este deschis tuturor celor pasionați de imagine, artă și fotografie. Intrarea este liberă.

Evenimentul poate fi găsit pe Facebook AICI.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 11 =

COMUNITATE

Mai mult in COMUNITATE

Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Finala mică (FOTO / VIDEO)

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

„Vladimir Nabokov – Omul la răscrucea istoriei”. Eveniment dedicat scriitorului organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Încep înscrierile la concursul național „Deva Music Star”!

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

O nouă ediție a Festivalului Național de Umor „Liviu Oros”, la Deva

HunedoaraMea.ro2 aprilie 2024

Telecabina spre Cetatea Devei a fost pusă în funcțiune

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Semifinalele competiției. Cine sunt echipele care se vor confrunta în marea finală

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

A fost inaugurat noul loc de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Sub semnul poeziei, de ziua ei (A)

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Investiții în digitalizarea spitalelor hunedorene

HunedoaraMea.ro21 martie 2024