ACTUALITATE

A început montarea semafoarelor inteligente în municipiul Hunedoara

A început montarea semafoarelor inteligente în municipiul Hunedoara

Primele semafoare inteligente au fost montate zilele acestea pe Bulevardul Dacia şi pe alte artere rutiere din municipiul Hunedoara. Sunt vizate atât intersecţiile deja semaforizate (unde semafoarele vechi vor fi scoase din uz) dar şi trei intersecţii de pe bulevardul central care vor fi semaforizate pentru prima oară (str. Buituri cu Bulevardul Dacia, str. Ion Creangă cu Bulevardul Dacia şi Bulevardul Dacia cu Bulevardul Corvin), a anunțat Primăria Hunedoara.

Tot pe Bulevardul Dacia trei treceri de pietoni vor avea semafoare dedicate. Este vorba despre trecerea din dreptul Parcului Tineretului, trecerea din dreptul hotelului Rusca şi cea dintre Parcul Central şi blocul E5.

Semafoarele de la cele trei treceri de pietoni amintite vor fi „cu buton”, aşadar îşi vor schimba culoarea din verde în roşu pentru autovehicule doar atunci când vor fi acţionate de o persoană care doreşte să traverseze. Noile semafoare pentru pietoni vor funcţiona pe culoarea galben – intermitent până când se vor instala şi celelalte semafoare noi, iar toate acestea vor fi integrate într-o reţea unitară de semaforizare ce va beneficia şi de un sistem informatic de management al traficului.

De asemenea se reface semaforizarea din intersecţiile Bulevardului Dacia cu străzile Bucegi – Mureşului (în zona Flacăra), cu Bulevardul Mihai Viteazu (zona Supeco) şi cu strada Avram Iancu (zona Union – Kaufland).

Se va moderniza şi semaforizarea intersecţiilor din apropierea Pieţei Obor (str. Aurel Vlaicu – str. Victoriei/str. Revoluţiei, respectiv str. Aurel Vlaicu – str. Bicaz), pe Bulevardul 1848 – la intersecţiile cu str. Al. Vlahuţă, respectiv cu str. Viorele, pe Bulevardul Traian – la intersecţiile cu Bulevardul Mihai Viteazu (zona Lidl) şi cu str. Avram Iancu (zona Gării), pe Bulevardul Republicii – la intersecţiile cu strada 22 Decembrie, respectiv cu Bulevardul Dacia.

Noua semaforizare a oraşului este posibilă mulţumită celor trei proiecte cu finanţare europeană , Coridorul de Est, Coridorul Central şi Coridorul de Vest, în valoare totală de 30 de milioane de euro, cofinanţate prin POR 2014 – 2020, al căror principal obiectiv este trecerea la un sistem de transport în comun modern şi ecologic.

(În imagini regăsiţi şi o hartă a punctelor în care se intervine. Cu verde sunt marcate intersecţiile în care vechile semafoare vor fi schimbate cu unele noi, cu galben – trecerile de pietoni care vor fi semaforizate, cu roşu – intersecţiile nou semaforizate).

(Sursa foto: Primăria Hunedoara / Facebook)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

Mai mult in ACTUALITATE

6 ONG-uri își unesc forțele pentru a forma competențe de educație media digitală în rândul tinerilor din România

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024

Servicii electronice extinse pentru deveni. Peste 40 de taxe pot fi plătite cu cardul

HunedoaraMea.ro18 ianuarie 2024

Când se pot plăti impozitele și taxele locale în municipiul Orăștie

HunedoaraMea.ro3 ianuarie 2024

Au fost finalizate lucrările de modernizare a Telecabinei de la Cetatea Devei

HunedoaraMea.ro23 decembrie 2023

Lotul 1 al Culoarului Trafic Mureș Nord, recepționat în întregime

HunedoaraMea.ro21 decembrie 2023

O companie reprezentată de Gică Popescu va ridica un complex comercial în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro21 noiembrie 2023

S-a circulat în condiții de iarnă pe mai multe drumuri județene. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire

HunedoaraMea.ro20 noiembrie 2023

15 ani de la tragedia din Mina Petrila, când 13 mineri și-au pierdut viața

HunedoaraMea.ro15 noiembrie 2023

Peste 100.000 de lei de la bugetul Devei pentru dotarea cabinetelor medicale școlare

HunedoaraMea.ro9 noiembrie 2023