COMUNITATE

(A) Poeta Paulina Popa își lansează volumul de versuri „Gravitație”

(A) Poeta Paulina Popa își lansează volumul de versuri „Gravitație”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 29 aprilie 2015, ora 16.00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, un eveniment cultural de excepție și anume lansarea volumului de versuri intitulat „Gravitație”, semnat de poeta și editoarea Paulina Popa. Volumul a apărut în anul 2014 la Casa de editură EMIA din Deva.

Paulina Popa, membră a Uniunii Scriitorilor din România, este un nume binecunoscut și apreciat în cultura hunedoreană, poetă de mare și real talent, autoare a peste 30 de volume de poezie, cărți pentru copii, numeroase poeme și texte publicate în antologii, fondatoare a revistei de cultură „Semne”. Pentru meritele sale în domeniul literaturii și culturii a fost distinsă cu numeroase premii și i s-au acordat titluri onorifice. Colaborează constant la principalele reviste literare din țară („Convorbiri literare”, „Arca”, „România literară”, „Luceafărul”, „Reflex”, „Viața Românească”, „Cafeneaua literară”, „Familia” etc.) și din străinătate („Mihai Eminescu” din Australia, „Europoesis” din Franța, „Lumină lină” din New York, „Destine literare” din Canada).

Volumul de poezii „Gravitație” este structurat în două părți – „Îngerul cu față arămie” și „Gravitație”. Poeta își așază discursul poetic sub semnul unei lirici al cărei laitmotiv îl reprezintă credința puternică în Dumnezeu și în puterea tămăduitoare a iubirii. Laitmotivul primei secțiuni, „Îngerul cu față arămie”, este o prezență puternic spiritualizată care subliniază sentimentul religios intrinsec sufletului poetei și apare ca un memento al unei credințe care nu este niciodată abandonată. Secțiunea „Gravitație”, care dă și titlul volumului, este străbătută de ideea dualității vis-realitate, visare-ancorare, grație gravitației într-un univers cotidian din care poeta nu poate și nu vrea să se extragă. Profesiunea de credință a poetei este sintetizată în câteva versuri emblematice:

Cuvintele

Sunt muzica mea

Piatra din capul unghiului

Piatra cea cu milioane de stări

Apa cea limpede

Apa cea care crește arborii pădurilor

Apa cea care urcă… urcă.

Numeroase poezii sunt însoțite de desene ale autoarei, motivele florale subliniind delicatețea versurilor în care poeta îmbină cu talent trăirea întru credință cu o nesecată dragoste de viață, de natură, de tot ce înseamnă existență.

Cu prilejul acestei lansări, poeta Paulina Popa va dialoga cu iubitorii de poezie și va susține o sesiune de autografe.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =

Mai mult in COMUNITATE

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024