POLITICĂ

Adrian David (PNL) este noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Gligor „data viitoare”

Adrian David (PNL) este noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Gligor „data viitoare”

Adrian David (PNL) este noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Consilierul liberal a fost ales în această funcție miercuri, prin votul consilierilor județeni, în temeiul noii legi a alegerilor locale.

Ședința a fost una tensionată. Din totalul de 32 de consilieri județeni, doi și-au pierdut miercuri mandatul, respectiv Tiberiu Balint și Cosmin Costa. Astfel au rămas 30 de consilieri județeni în funcție. Președintele se alege cu majoritate simplă din totalul consilierilor județeni în funcție. Deci, 16 voturi. Un consilier UNPR, Mihail Rudeanu, nu s-a prezentat la ședință. Șase consilieri PSD și doi UNPR s-au abținut de la vot. Au mai rămas 21 de votanți, dintre care 17 sunt PNL, trei independenți și un consilier PNȚCD. David a câștigat șefia CJ Hunedoara cu 16 voturi pentru, 4 împotrivă și un vot nul.

Până la ședința de miercuri, conducerea executivă a CJ Hunedoara a fost exercitată interimar de Dorin Gligor (PNL – aripa PDL), vicepreședinte al instituției, după ce DNA a deschis dosare de corupție pentru fostul președinte Mircea Moloț și fostul vicepreședinte, Tiberiu Balint.

Biroul Politic Județean al PNL Hunedoara l-a desemnat marți pe Adrian David candidat din partea PNL la conducerea Consiliului Județean Hunedoara în cadrul unei ședințe la care au participat, alături de liderii județeni, și doi lideri naționali, Gheorghe Falcă și Ciprian Dobre. În cadrul aceleiași ședințe, pentru funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara, în locul lui Tiberiu Balint, a fost desemnată Vetuța Stănescu, consilier județean PNL. Propunerea PNL pentru funcția de președinte al CJ Hunedoara a iscat discuții și nemulțumiri, mai ales din partea lui Dorin Gligor, care a asigurat interimatul la șefia județului. Acesta a spus, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în urma ședinței PNL „Dacă eram PNL aveam voie să candidez. Mi s-a spus <<Data viitoare, deocamdată veniți din PDL>>”. Liderii PNL au spus că aceasta este hotărârea partidului și că nu au nimic să-i reproșeze lui Gligor.

„Țin să precizez că, indiferent de propuneri, nu voi candida pentru această funcție. Pentru că, după o ședință foarte grea, s-a luat această decizie în partid. Voi sprijini propunerea, chiar dacă pe mine nu m-a convins”, a declarat Dorin Gligor miercuri, după votatea proiectului de hotărâre privind alegerea noului președinte al CJ Hunedoara și înainte de a se face propuneri pentru candidaturi. Dorin Gligor a rămas vicepreședinte al administrației județene, alături de Vetuța Stănescu.

Noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara a fost ales consilier județean în 2012 pe listele USP (din partea UNPR). A trecut în toamna anului trecut la PNL, profitând de ordonanța care a permis migrația politică a aleșilor locali. La începutul acestui an a ajuns vicepreședinte interimar al CJ Hunedoara, în locul lui Tiberiu Balint.

Adrian David este fiul fostului șef al Poliției municipiului Deva, Ioan David, condamnat în dosarul „Spumă și Bibanu”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

sixteen − 7 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in POLITICĂ

pogocsan

Ferdinand Pogocsan (UDMR), noul viceprimar al Devei

HunedoaraMea.ro5 iunie 2018
harau

Agenția Națională de Integritate: Senatoarea Carmen Hărău, în încompatibilitate

HunedoaraMea.ro18 mai 2018
LUMANARE

Colegii de partid, îndurerați după ce au aflat vestea că unul dintre liderii lor este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de duminică seara din Sântuhalm

HunedoaraMea.ro19 februarie 2018
florin oancea (2)

Primarul Devei, Florin Oancea, ales președinte al PNL Deva

HunedoaraMea.ro28 ianuarie 2018
Natalia Intotero

Natalia Intotero, propusă ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă. Vezi lista completă a miniștrilor din viitorul Executiv

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2018
florin oancea

Florin Oancea este primarul în funcție al Devei. Câștigătorul alegerilor a depus jurământul în fața Consiliul Local

HunedoaraMea.ro29 noiembrie 2017
florin oancea (2)

Florin Oancea a câștigat detașat alegerile la Deva, cu 42% din voturi. Petru Mărginean a fost votat pe primul loc în doar o secție

HunedoaraMea.ro6 noiembrie 2017
Florin Oancea

Primul discurs al lui Florin Oancea în calitate de învingător la Primăria Deva. VIDEO

HunedoaraMea.ro5 noiembrie 2017
florin oancea primar

Bucurie la PNL Deva. Florin Oancea a câștigat detașat Primăria Deva. VIDEO

HunedoaraMea.ro5 noiembrie 2017