POLITICĂ

Adrian David (PNL) este noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Gligor „data viitoare”

Adrian David (PNL) este noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Gligor „data viitoare”

Adrian David (PNL) este noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Consilierul liberal a fost ales în această funcție miercuri, prin votul consilierilor județeni, în temeiul noii legi a alegerilor locale.

Ședința a fost una tensionată. Din totalul de 32 de consilieri județeni, doi și-au pierdut miercuri mandatul, respectiv Tiberiu Balint și Cosmin Costa. Astfel au rămas 30 de consilieri județeni în funcție. Președintele se alege cu majoritate simplă din totalul consilierilor județeni în funcție. Deci, 16 voturi. Un consilier UNPR, Mihail Rudeanu, nu s-a prezentat la ședință. Șase consilieri PSD și doi UNPR s-au abținut de la vot. Au mai rămas 21 de votanți, dintre care 17 sunt PNL, trei independenți și un consilier PNȚCD. David a câștigat șefia CJ Hunedoara cu 16 voturi pentru, 4 împotrivă și un vot nul.

Până la ședința de miercuri, conducerea executivă a CJ Hunedoara a fost exercitată interimar de Dorin Gligor (PNL – aripa PDL), vicepreședinte al instituției, după ce DNA a deschis dosare de corupție pentru fostul președinte Mircea Moloț și fostul vicepreședinte, Tiberiu Balint.

Biroul Politic Județean al PNL Hunedoara l-a desemnat marți pe Adrian David candidat din partea PNL la conducerea Consiliului Județean Hunedoara în cadrul unei ședințe la care au participat, alături de liderii județeni, și doi lideri naționali, Gheorghe Falcă și Ciprian Dobre. În cadrul aceleiași ședințe, pentru funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara, în locul lui Tiberiu Balint, a fost desemnată Vetuța Stănescu, consilier județean PNL. Propunerea PNL pentru funcția de președinte al CJ Hunedoara a iscat discuții și nemulțumiri, mai ales din partea lui Dorin Gligor, care a asigurat interimatul la șefia județului. Acesta a spus, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în urma ședinței PNL „Dacă eram PNL aveam voie să candidez. Mi s-a spus <<Data viitoare, deocamdată veniți din PDL>>”. Liderii PNL au spus că aceasta este hotărârea partidului și că nu au nimic să-i reproșeze lui Gligor.

„Țin să precizez că, indiferent de propuneri, nu voi candida pentru această funcție. Pentru că, după o ședință foarte grea, s-a luat această decizie în partid. Voi sprijini propunerea, chiar dacă pe mine nu m-a convins”, a declarat Dorin Gligor miercuri, după votatea proiectului de hotărâre privind alegerea noului președinte al CJ Hunedoara și înainte de a se face propuneri pentru candidaturi. Dorin Gligor a rămas vicepreședinte al administrației județene, alături de Vetuța Stănescu.

Noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara a fost ales consilier județean în 2012 pe listele USP (din partea UNPR). A trecut în toamna anului trecut la PNL, profitând de ordonanța care a permis migrația politică a aleșilor locali. La începutul acestui an a ajuns vicepreședinte interimar al CJ Hunedoara, în locul lui Tiberiu Balint.

Adrian David este fiul fostului șef al Poliției municipiului Deva, Ioan David, condamnat în dosarul „Spumă și Bibanu”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =

Mai mult in POLITICĂ

PSD a câștigat majoritatea primăriilor din județ. Rezultate neoficiale

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

Lucian Rus (PSD) este noul primar al Devei

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

Siegfried Mureșan, europarlamentar: „O renegociere a PNRR nu se poate face pe motive politice” (A)

HunedoaraMea.ro17 noiembrie 2021

Europarlamentarul Iuliu Winkler, despre Congresul UDMR din 17 septembrie: „UDMR va adopta o viziune despre modernizarea țării pe termen mediu și lung”

HunedoaraMea.ro30 august 2021

Parlamentare 2020 / Exit-poll CURS – Avangarde: PSD – 30,5%, PNL – 29%, USR-PLUS – 15,9%

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2020

Alegeri parlamentare 2020 | Prezența la vot în județul Hunedoara la închiderea urnelor – 33,04%

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2020

Alegeri parlamentare 2020 | Prezența la vot în județul Hunedoara la ora 20.00 – 32,33%

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2020

Alegeri parlamentare 2020 | Prezența la vot în județul Hunedoara la ora 18.00 – 29,11%

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2020

Alegeri parlamentare 2020 | Prezența la vot în județul Hunedoara la ora 16.00 – 23,47%

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2020