ACTUALITATE

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru hunedorenii afectați de inundațiile din iunie

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru hunedorenii afectați de inundațiile din iunie

Guvernul a aprobat marți acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de peste un milion de lei pentru 550 familii și persoane singure din 15 județe, printre care și Hunedoara, persoane aflate în situaţii de necesitate cauzate de inundații, fenomene meteorologice periculoase și alunecări de teren.

Pentru județul Hunedoara Executivul a alocat 217.400 de lei ca ajutoare de urgență care vor ajunge la 265 de beneficiari.

„În județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Tulcea au fost înregistrate fenomene hidrologice în luna iunie 2016, inundații, viituri, fenomene meteorologice periculoase, furtuni, tornade, care au condus la deteriorarea mai multor locuințe, necesitând lucrări de consolidare și reparare. Câteva case au fost distruse în totalitate. De asemenea, au fost distruse de apă și nămol bunurile de folosință îndelungată (obiecte electrocasnice, mobilier etc.). În unele localități, din cauza vântului foarte puternic au fost distruse acoperișurile locuințelor, ale blocurilor de locuit, iar în urma infiltrării apei au fost deteriorate în mod deosebit apartamentele situate la ultimul nivel al blocurilor, însă și unele apartamente situate la nivel inferior”, se arată în nota de fundamentare care a stat la baza hotărârii de Guvern privind acordarea de ajutoare de urgență pentru victimele inundațiilor.

Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială județene.

Pe lângă Hunedoara, vor mai primi ajutoare de urgență familii și persoane singure afectate de inundații din județele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − seven =

ACTUALITATE

Mai mult in ACTUALITATE

Expoziție cu vânzare de mărțișoare handmade, la Deva

HunedoaraMea.ro25 februarie 2021

Proiectul Muzeului Civilizației Dacice din Orăștie a primit autorizație de construire

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Șapte focare active de COVID-19 în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Școlile din Deva vor trece din nou în sistem online, dacă Termocentrala Mintia nu va relua furnizarea căldurii în municipiu

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Primăria Hunedoara a făcut o economie de peste 50.000 de lei la energia electrică

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Număr mare de turiști la Castelul Corvinilor în prima lună a anului

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Încep lucrările la grădina urbană din Deva, din zona Zamfirescu

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Consiliul Local Hunedoara a aprobat primul demers oficial pentru recuperarea mărcii „FC Corvinul 1921”

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2021

Peste șapte milioane de euro, bani europeni, pentru școlile din Deva

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2021