COMUNITATE

Ambulatoriul modernizat al Spitalului Municipal Hunedoara, prezentat oficial

Ambulatoriul modernizat al Spitalului Municipal Hunedoara, prezentat oficial

Ambulatoriul Integral al Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, modernizat și dotat cu aparatură performantă, a fost prezentat, vineri, oficial.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene.

Potrivit Primăriei Hunedoara, Ambulatoriul Integrat al Spitalului din municipiul Hunedoara a fost inaugurat în 1968, iar de atunci şi până acum nu a beneficiat niciodată de o reabilitare şi modernizare integrală. Acest lucru a fost realizat acum prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, finanţat prin POR 2014 – 2020, în valoare de 2,3 milioane de euro. La această investiţie, care a presupus şi eficientizarea energetică a clădirii, se adaugă încă aproximativ 900.000 de euro pentru achiziţionarea unui computer tomograf (cu fonduri obţinute prin POIM), dar şi 1 milion de euro (fonduri alocate din bugetul Ministerului Sănătăţii) pentru achiziţionarea unui dispozitiv RMN, ambele dispozitive amintite fiind de ultimă generaţie.

„Am redat, astăzi, hunedorenilor, fosta Policlinică, o investiţie complexă, care a vizat nu doar modernizarea acestui corp de clădire, ci şi achiziţionarea de aparatură nouă, modernă, cum este vorba şi despre CT-ul şi RMN-ul care se găsesc aici şi care, în mod normal, s-ar regăsi doar într-un spital judeţean. A fost destul de complicată această lucrare pentru că, practic, doar pereţii au mai rămas în picioare, totul fiind apoi refăcut. Să sperăm că vom reuşi, pe lângă Ambulatoriu, să finalizăm şi lucrarea cea mai importantă, care vizează întreg Spitalul Municipal, în valoare de 7,6 milioane de euro, bani din fonduri europene. Am şi avut, de altfel, în aceste zile o serie de discuţii legate de acest deziderat, cu ministrul Sănătăţii, domnul Alexandru Rafila şi cu domnul secretar de stat Alexandru Rogobete, pentru a moderniza şi Unitatea de Primire Urgenţe. Ne interesează, în mod deosebit, pentru că este ultima unitate care nu a fost reabilitată complet niciodată, iar investiţia este una destul de mare, de peste 5 milioane de euro. Trebuie să ne facem bine lecţiile în acest sens, şi sunt sigur că vom reuşi să le facem, pentru a obţine şi această finanţare, dacă nu în acest an, cu siguranţă în prima jumătate a anului viitor!”, a spus primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

„Mă bucur că, în sfârşit, medicii din acest judeţ au la dispoziţie cele mai moderne instrumente pentru diagnosticul pacienţilor, fie că discutăm de bolile cardio-vasculare, fie că discutăm despre oncologie. Cred că judeţul Hunedoara, prin faptul că are un număr mare de locuitori care au lucrat în condiţii foarte dificile de-a lungul timpului, în minerit şi siderurgie, trebuia să aibă la dispoziţie pentru diagnosticul pacienţilor şi pentru tratament ulterior cele mai moderne echipamente. Dincolo de orice orientare politică, este important ca aceia care au responsabilitatea pentru comunităţile lor să înţeleagă că asigurarea serviciilor de sănătate este esenţială. Noi lucrăm, la Ministerul Sănătăţii, în mod susţinut pentru acest lucru. Am o echipă care cred că a pus în practică cele mai mari proiecte din istoria României în ceea ce priveşte investiţiile din domeniul sănătăţii şi cred că în decurs de câţiva ani ţara noastră poate să se compare cu oricare altă ţară din Uniunea Europeană din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii de sănătate şi al dotării”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

(Sursa foto: Primăria Hunedoara)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + eleven =

Mai mult in COMUNITATE

Noaptea Bibliotecilor, la Biblioteca Județeană din Deva. Concert Delia, teatru, film și multe surprize pentru cei mici

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2023

Proiecție specială a filmului ,,Libertate”, la Deva, cu participarea regizorului Tudor Giurgiu

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2023

Lansare de carte: dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu – „Cele 7 peceți ale Bibliei”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2023

Noaptea cercetătorilor 2023 în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

HunedoaraMea.ro26 septembrie 2023

Încep înscrierile la Festivalul – Concurs Național „Stelele Cetății” Deva 2023

HunedoaraMea.ro7 septembrie 2023

Ziua Limbii Române (A)

HunedoaraMea.ro31 august 2023

Lungmetrajul ,,Dragoste pe muchie de cuțit”, în avanpremieră la Deva

HunedoaraMea.ro24 august 2023
Ediția a IV-a a Salonului Internațional INVENTCOR, la Deva

Ediția a IV-a a Salonului Internațional INVENTCOR, la Deva

HunedoaraMea.ro10 august 2023

Daci la Cetatea Deva, ediția a II-a

HunedoaraMea.ro27 iulie 2023