ACTUALITATE

Amenzi de 20.000 de lei date de DSP societății Apa Prod, după sistarea de apă care a afectat zece localități

Amenzi de 20.000 de lei date de DSP societății Apa Prod, după sistarea de apă care a afectat zece localități

Societatea Apa Prod a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara cu 20.000 în urma sistării furnizării apei în Deva, Simeria, Călan și alte șapte localități din cauza valorilor parametrilor de potabilitate.

Purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău, a declarat pentru HunedoaraMea.ro că s-au dat două amenzi, fiecare în valoare de 10.000 de lei. Apa Prod a primit o amendă pentru că responsabilii societății nu au anunțat de îndată valoarea parametrilor neconformi, iar a doua amendă a fost dată pentru că indicatorul de turbiditate a fost peste limitele admise.

Apa Prod a sistat în noaptea de joi spre vineri furnizarea apei reci în Deva, Simeria, Călan, Batiz, Băcia, Tâmpa, Simeria Veche, Mintia, Vețel și Herepeia din cauza valorilor parametrilor de potabilitate.

Locuitorii din cele zece localități s-au trezit vineri dimineață fără apă la robinete, furnizarea apei fiind reluată în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Apa care pleacă din Stația de Tratare a Apei de la Sântămăria Orlea și care alimentează toate localitățile de pe traseul conductei de aducțiune este și a fost tot timpul potabilă. Apa este verificată, prin analize de laborator, de mai multe ori pe zi astfel încât să nu ajungă la consumator decat apa potabilă. (…) Precizăm că, în cazul problemelor din cursul zilei de 25 martie, s-au înregistrat depășiri ale parametrilor de potabilitate doar în ceea ce privește turbiditatea apei. Nu a fost niciodată vorba despre o posibilă infestare a apei. Calitatea apei este monitorizată permanent, astfel încât atunci când s-a înregistrat turbiditate ridicată pe conducta de aducțiune, alimentarea cu apă a localităților a fost oprită. La consumator nu a ajuns decât apa care respectă toți parametri de potabilitate”, a anunțat sâmbătă Biroul de presă al Apa Prod.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − two =

Mai mult in ACTUALITATE

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Proiect de peste 11 milioane de lei din fonduri europene, în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Aproape 600 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. 65 de decese

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Liliana Vaidner a renunțat la funcția de manager interimar al Spitalului din Deva. Președintele CJ Hunedoara l-a numit la conducere pe medicul Emil Stoica Mariș

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Prefectura Hunedoara reia parțial activitatea cu publicul

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Liliana Vaidner va fi noul manager la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro5 mai 2020

Ministrul Sănătății, la Deva: „Suntem spre vârful pantei epidemiei. Depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu”

HunedoaraMea.ro23 aprilie 2020