COMUNITATE

Aparat de ultimă generație la Compartimentul de Ortopedie al Spitalului Municipal Orăștie

Aparat de ultimă generație la Compartimentul de Ortopedie al Spitalului Municipal Orăștie

Compartimentul de Ortopedie al Spitalului Municipal Orăștie are în dotare, începând din această săptămână, un artroscop de ultimă generaţie, fiind unul dintre cele mai performante din țară, a anunțat primarul municipiului, Ovidiu Bălan. Achiziția aparatului s-a făcut din fonduri proprii ale spitalului, iar valoarea totală a aparatului este de peste 323.000 de lei.

Artroscopia este procedura chirurgicală minim-invazivă, folosită pentru a evalua și trata leziunile din interiorul articulației genunchiului. Pentru o examinare artroscopică, medicul face o incizie și introduce un instrument de mărimea unui creion care conține un mic sistem de lentile și de iluminare, pentru a mări și ilumina structurile din interiorul articulației. Prin atașarea artroscopului la o cameră video miniaturală, medicul are posibilitatea de a examina interiorul articulației și să trateze toate afecțiunile intra-articulare.

Avantajele artroscopiei față de intervenția chirurgicală clasică sunt reprezentate de perioada de spitalizare foarte scurtă, recuperarea rapidă, iar complicațiile post-intervenționale sunt minime.

Miercuri a fost realizată prima intervenție chirurgicală, la nivelul genunchiului, de către medicul ortoped Daniel Julecătean, în cazul unei paciente de 56 de ani.

„Este un pas important pentru oraș, dar și pentru zonele limitrofe, întrucât persoanele cu probleme ale articulațiilor au acum șansa de a se trata aici, pe plan local, beneficiind de cele mai moderne metode curative și evitând astfel deplasările către alte unități spitalicești din țară”, a declarat primarul Ovidiu Bălan.

Avantajele noului aparat: claritate foarte bună, mod de vizualizare imagine 4 k, pompă cu dublu circuit pentru lavajul pulsatil ce conduc la menținerea unei presiuni constante la nivelul articulației pentru a facilita intervenția, Shaver cu radio-frecvență pentru intervenții mai complexe, sursa de lumină cu led cu o temperatură ce nu afectează țesutul în intervenții de lungă durată.

Indicațiile artroscopiei de genunchi la nivelul Spitalului Municipal Orăștie sunt: leziuni la nivelul cartilajului articular; leziuni meniscale; corpi străini articulari; sinovite cronice; artroze ale genunchiului;

Pentru a beneficia de avantajele artroscopiei, atât în scop de diagnostic, cât şi terapeutic, pacienţii se pot programa la numărul de telefon 0254.243.015.

Pentru consultații este nevoie ca persoana să fie asigurată și să dețină bilet de trimitere de la medic.

(SURSA FOTO: Spitalul Municipal Orăștie)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − five =

Mai mult in COMUNITATE

Teste rapide pentru COVID-19, la stadion, pentru meciul CS Hunedoara – FCSB

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Concert cameral ,,Trio Petre”, la Deva

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Concert susținut de Teodora Enache-Brody, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva

HunedoaraMea.ro19 septembrie 2021

“Zilele maghiare ale județului Hunedoara”, ediția a 12-a. Programul evenimentului

HunedoaraMea.ro17 septembrie 2021

Actorul Mihai Mălaimare își va lansa două cărți la Deva. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

HunedoaraMea.ro16 septembrie 2021

Monumentele din colecția ”Lapidarium” a Muzeului din Deva, puse în valoare printr-un spectacol de lumini, arte vizuale și new-media

HunedoaraMea.ro15 septembrie 2021

Caravana teatrală “Cultură’n șură” ajunge pentru prima dată într-o localitate din județul Hunedoara, la Râu de Mori

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Recital al profesorilor de la Liceul de Arte din Deva și Liceul „Traian Lalescu” din Hunedoara, în Parcul ,,Cetate” din Deva

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Expoziția foto „Afganistan: chipuri ale războiului”, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane

HunedoaraMea.ro7 septembrie 2021