ADMINISTRAȚIE

Aparatul RMN achiziționat de Ministerul Sănătății a ajuns la Spitalul Județean din Deva

Aparatul RMN achiziționat de Ministerul Sănătății a ajuns la Spitalul Județean din Deva

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) este instalat în această perioadă în spațiul de la parterul  Spitalului Județean (SJU) de Urgență din Deva.

Pacienții spitalului vor beneficia de consultații medicale cu un aparat de tip RMN. Dispozitivul a ajuns la Deva și, în aceste zile, se execută lucrările de asamblare.

„Spațiul, în suprafață de 160 de metri pătrați, în care a funcționat Direcțiunea a fost reamenajat, după modelul construcțiilor spitalicești, iar acum aparatul RMN este în curs de instalare. Urmează probe și instruirea personalului. Având în vedere că accesul se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacienților”, a declarat Delia Băda, managerul SJU Deva.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, susține că aparatul RMN va deveni funcțional în luna octombrie a acestui an.

Structura funcțională a spațiului în care va funcționa aparatul RMN va cuprinde: cabinet de investigații, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică a fost achiziționat de Ministerul Sănătății prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.

Prin realizarea acestei investiții, se crește semnificativ nivelul actului medical, asigurând investigații de înaltă performanță.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

19 − 18 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ADMINISTRAȚIE

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

Foto Bdul. Iuliu Maniu

Cetățenii au sesizat Primăriei Deva probleme cu iluminatul public pe Bulevardul Iuliu Maniu. Administrația spune că se lucrează pentru remedierea situației

HunedoaraMea.ro11 noiembrie 2019
sarmizegetusa

Proiect de restaurare și promovare a Sarmizegetusei Regia. CJ Hunedoara, parteneriat cu Fundația ”Mihai Eminescu Trust”, patronată de Prințul Charles, și Universitatea din Oslo

HunedoaraMea.ro7 noiembrie 2019
santandrei zebra

Protest cetățenesc la Sântandrei. Consiliul Județean nu a reușit să facă un giratoriu într-un an de la accidentul mortal pe trecerea de pietoni de pe DN 7

HunedoaraMea.ro7 noiembrie 2019
explozie mina uricani (1)

Ordonanța privind acordarea de venituri pentru minerii din Valea Jiului care vor fi disponibilizați, discutată în prima ședință de Guvern: „Amânarea nu mai poate fi acceptată”

HunedoaraMea.ro6 noiembrie 2019
demolare parc corvin main

FOTO / VIDEO. O clădire din Parcul Corvin din Hunedoara construită ilegal în urmă cu peste 10 ani, demolată de primărie

HunedoaraMea.ro5 noiembrie 2019
rmn

Aparatul RMN de la Spitalul Județean din Deva este funcțional

HunedoaraMea.ro31 octombrie 2019
Acte identitate

Program prelungit la Evidența Persoanelor Deva, pentru alegerile prezidențiale

HunedoaraMea.ro31 octombrie 2019
oancea maxim adr vest

Peste 4,5 milioane de euro pentru amenajarea centrului istoric al Devei

HunedoaraMea.ro28 octombrie 2019
lucrari drum

Au fost reluate lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara-Călan

HunedoaraMea.ro28 octombrie 2019