ACTUALITATE

Arborii căzuți în albia pârâului de pe Valea Albă pun în pericol drumul spre Sarmizegetusa Regia. Ce măsuri iau autoritățile

Arborii căzuți în albia pârâului de pe Valea Albă pun în pericol drumul spre Sarmizegetusa Regia. Ce măsuri iau autoritățile

Zeci de metri cubi de trunchiuri de copaci putrezite și de arbori căzuți în urma fenomenelor meteo au ajuns în albia pârâului de pe Valea Albă existând riscul ca, în cazul unor ploi torențiale, să fie puternic afectată structura drumului județean spre Sarmizegetusa Regia.

Reprezentanți ai multor instituții și autorități județene s-au întâlnit marți, la sediul administrației sitului arheologic Sarmizegetusa Regia de la Grădiștea de Munte, pentru a rezolva această problemă.

La întâlnire au participat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram (din partea Consiliului Județean Hunedoara), reprezentanți ai Direcției Silvice, Sistemului de Gospodărire a Apelor Deva, Jandarmeriei Hunedoara, Serviciului de Administrare a Monumentelor Istorice și firmei care se ocupă de întreținerea drumului județean Costești – Sarmizegetusa Regia.

Scopul întâlnirii a fost identificarea modalităților legale de scoatere din albia pârâului, în cel mai scurt timp, a materialului lemnos căzut, adus de viituri sau abandonat.

drum sarmizegetusa 02

„Am avut o nouă întâlnire în teren, a patra, pentru că drumul județean Costești – Sarmizegetusa Regia nu este un drum oarecare. Cine din România nu și-ar dori să aibe ceea ce avem noi la Sarmizegetusa Regia!? Este nevoie de mobilizare pentru scoaterea lemnului putrezit din albia pârâului pentru că, în caz de ploi torențiale, acesta se poate transforma într-un real pericol pentru structura drumului. Pentru a rezolva urgent problema este nevoie de colaborare între instituții, dar și de bunăvoință. Trebuie scos lemnul din apă”, a spus, în cursul întâlnirii, administratorul public al județului, Costel Avram.

Potrivit reprezentanților CJ Hunedoara, după ce și reprezentanții Gărzii Forestiere și cei ai Gărzii de Mediu vor face constatările în teren, Serviciul de Administrare a Monumentelor Istorice și Direcția Silvică vor începe operațiunile de scoatere a lemnului din albie cu ajutorul societății care asigură întreținerea drumului județean. În același timp, conducerea administrației județene lucrează la un proiect de hotărâre prin care se vor institui restricții de circulație pe acest drum pentru autovehiculele de mare tonaj.

Albia pârâului de pe Valea Albă străbate zona în paralel cu drumul județean spre Sarmizegetusa Regia pe o porțiune de aproximativ patru kilometri.

drum sarmizegetusa 03

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

two × 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

autostrada 2

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, între Șoimuș și Ilia, deschis circulației. VIDEO

HunedoaraMea.ro14 august 2019
smurd isu

Accident mortal la Petroșani. Un tânăr a fost lovit de o mașină pe șoseaua de centură

HunedoaraMea.ro12 iulie 2019
mina petrila

CJ Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila

HunedoaraMea.ro10 iulie 2019
accident fornadie 01

Un tractor s-a răsturnat peste doi oameni, la Fornădie. FOTO

HunedoaraMea.ro3 iulie 2019
Casa Sanatate

Casa de Sănătate Hunedoara: Noutăți în aplicarea Contractului-cadru în semestrul II al anului 2019

HunedoaraMea.ro2 iulie 2019
medicina legala

Tragedie la Orăștie. Un tânăr a murit, înecat într-o baltă de la marginea orașului

HunedoaraMea.ro13 iunie 2019
accident bretea strei 2

TRAGEDIE pe DN 66, la Bretea Streiului. Doi morți și un rănit grav, într-un cumplit accident. FOTO

HunedoaraMea.ro12 iunie 2019
accident ilia

Patru muncitori la autostradă, răniți după ce microbuzul care îi transporta pe șantier a intrat într-un copac

HunedoaraMea.ro10 iunie 2019
accident lesnic dn 7

Accident cu trei răniți, pe DN 7, la Leșnic. Se circulă alternativ

HunedoaraMea.ro8 iunie 2019