ACTUALITATE

Arborii căzuți în albia pârâului de pe Valea Albă pun în pericol drumul spre Sarmizegetusa Regia. Ce măsuri iau autoritățile

Arborii căzuți în albia pârâului de pe Valea Albă pun în pericol drumul spre Sarmizegetusa Regia. Ce măsuri iau autoritățile

Zeci de metri cubi de trunchiuri de copaci putrezite și de arbori căzuți în urma fenomenelor meteo au ajuns în albia pârâului de pe Valea Albă existând riscul ca, în cazul unor ploi torențiale, să fie puternic afectată structura drumului județean spre Sarmizegetusa Regia.

Reprezentanți ai multor instituții și autorități județene s-au întâlnit marți, la sediul administrației sitului arheologic Sarmizegetusa Regia de la Grădiștea de Munte, pentru a rezolva această problemă.

La întâlnire au participat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram (din partea Consiliului Județean Hunedoara), reprezentanți ai Direcției Silvice, Sistemului de Gospodărire a Apelor Deva, Jandarmeriei Hunedoara, Serviciului de Administrare a Monumentelor Istorice și firmei care se ocupă de întreținerea drumului județean Costești – Sarmizegetusa Regia.

Scopul întâlnirii a fost identificarea modalităților legale de scoatere din albia pârâului, în cel mai scurt timp, a materialului lemnos căzut, adus de viituri sau abandonat.

drum sarmizegetusa 02

„Am avut o nouă întâlnire în teren, a patra, pentru că drumul județean Costești – Sarmizegetusa Regia nu este un drum oarecare. Cine din România nu și-ar dori să aibe ceea ce avem noi la Sarmizegetusa Regia!? Este nevoie de mobilizare pentru scoaterea lemnului putrezit din albia pârâului pentru că, în caz de ploi torențiale, acesta se poate transforma într-un real pericol pentru structura drumului. Pentru a rezolva urgent problema este nevoie de colaborare între instituții, dar și de bunăvoință. Trebuie scos lemnul din apă”, a spus, în cursul întâlnirii, administratorul public al județului, Costel Avram.

Potrivit reprezentanților CJ Hunedoara, după ce și reprezentanții Gărzii Forestiere și cei ai Gărzii de Mediu vor face constatările în teren, Serviciul de Administrare a Monumentelor Istorice și Direcția Silvică vor începe operațiunile de scoatere a lemnului din albie cu ajutorul societății care asigură întreținerea drumului județean. În același timp, conducerea administrației județene lucrează la un proiect de hotărâre prin care se vor institui restricții de circulație pe acest drum pentru autovehiculele de mare tonaj.

Albia pârâului de pe Valea Albă străbate zona în paralel cu drumul județean spre Sarmizegetusa Regia pe o porțiune de aproximativ patru kilometri.

drum sarmizegetusa 03

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 20 =

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020