ACTUALITATE

Arborii căzuți în albia pârâului de pe Valea Albă pun în pericol drumul spre Sarmizegetusa Regia. Ce măsuri iau autoritățile

Arborii căzuți în albia pârâului de pe Valea Albă pun în pericol drumul spre Sarmizegetusa Regia. Ce măsuri iau autoritățile

Zeci de metri cubi de trunchiuri de copaci putrezite și de arbori căzuți în urma fenomenelor meteo au ajuns în albia pârâului de pe Valea Albă existând riscul ca, în cazul unor ploi torențiale, să fie puternic afectată structura drumului județean spre Sarmizegetusa Regia.

Reprezentanți ai multor instituții și autorități județene s-au întâlnit marți, la sediul administrației sitului arheologic Sarmizegetusa Regia de la Grădiștea de Munte, pentru a rezolva această problemă.

La întâlnire au participat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram (din partea Consiliului Județean Hunedoara), reprezentanți ai Direcției Silvice, Sistemului de Gospodărire a Apelor Deva, Jandarmeriei Hunedoara, Serviciului de Administrare a Monumentelor Istorice și firmei care se ocupă de întreținerea drumului județean Costești – Sarmizegetusa Regia.

Scopul întâlnirii a fost identificarea modalităților legale de scoatere din albia pârâului, în cel mai scurt timp, a materialului lemnos căzut, adus de viituri sau abandonat.

drum sarmizegetusa 02

„Am avut o nouă întâlnire în teren, a patra, pentru că drumul județean Costești – Sarmizegetusa Regia nu este un drum oarecare. Cine din România nu și-ar dori să aibe ceea ce avem noi la Sarmizegetusa Regia!? Este nevoie de mobilizare pentru scoaterea lemnului putrezit din albia pârâului pentru că, în caz de ploi torențiale, acesta se poate transforma într-un real pericol pentru structura drumului. Pentru a rezolva urgent problema este nevoie de colaborare între instituții, dar și de bunăvoință. Trebuie scos lemnul din apă”, a spus, în cursul întâlnirii, administratorul public al județului, Costel Avram.

Potrivit reprezentanților CJ Hunedoara, după ce și reprezentanții Gărzii Forestiere și cei ai Gărzii de Mediu vor face constatările în teren, Serviciul de Administrare a Monumentelor Istorice și Direcția Silvică vor începe operațiunile de scoatere a lemnului din albie cu ajutorul societății care asigură întreținerea drumului județean. În același timp, conducerea administrației județene lucrează la un proiect de hotărâre prin care se vor institui restricții de circulație pe acest drum pentru autovehiculele de mare tonaj.

Albia pârâului de pe Valea Albă străbate zona în paralel cu drumul județean spre Sarmizegetusa Regia pe o porțiune de aproximativ patru kilometri.

drum sarmizegetusa 03

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

one × 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

Afis Expo Dacia Felix

Expoziție în Belgia despre istoria României, cu piese din patrimoniul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
arta bizantina

Expoziție de artă bizantină și concert de muzică bizantină, de “Zilele Icoanei”, la Deva

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
geoagiu incendiu main

Mai multe locuințe din Geoagiu, mistuite de flăcări. Un bărbat și-a pierdut viața în incendiu

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
accidente

Accident grav la Petroșani. Un șofer a căzut cu mașina de pe un pod

HunedoaraMea.ro13 octombrie 2019
ambulanta

Accident pe DN 66, la Băcia. Trei persoane au fost rănite după ce un șofer a intrat cu mașina într-un gard

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2019
turisti cehi 2

Șapte turiști cehi s-au împotmolit cu mașinile de teren în Retezat. Au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2019
spital deva

Un nou manager interimar la Spitalul Județean de Urgență Deva

HunedoaraMea.ro8 octombrie 2019
Robert Kulcsar

Salvator de vieți și în afara serviciului. Un pompier hunedorean i-a acordat primul ajutor unui bărbat care a suferit un infarct

HunedoaraMea.ro7 octombrie 2019
nod sebes

Autostrada Orăștie – Sibiu, închisă 24 de ore între nodurile rutiere de la Lancrăm și Vințișoara

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2019