ACTUALITATE

Autostrada Lugoj – Deva, singura pe care se va deschide în acest an un tronson circulației. Vezi situația pe întreg proiectul

FOTO: CNADNR
Autostrada Lugoj – Deva, singura pe care se va deschide în acest an un tronson circulației. Vezi situația pe întreg proiectul

Șeful CNADNR, Cătălin Homor, a declarat pentru HotNews.ro că 15 kilometri din Lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva vor fi deschiși circulației rutiere până la sfârșitul acestui an.

„Probabilitatea foarte mare, spre 100%, este să deschidem 15 kilometri din Lotul 2. Pe Lotul 3 nu aș vrea încă să spun nimic. Ar fi cei 10 kilometri între cele două noduri, însă ar urma să fie foarte fracționat sectorul. Am avut discuții cu constructorul să vină cu un grafic cu certitudinea că putem finaliza. Nu vreau să zic că vom deschide și să nu deschidem”, a declarat pentru HotNews.ro directorul CNADNR.

Homor a mai spus că speră ca, până în 15 noiembrie anul acesta, să se obțină Autorizația și Acordul de Mediu, deblocându-se astfel lucrările pe Lotul 4. În aceste condiții, finalizarea pe Loturile 3 și 4 este estimată pentru iulie 2017.

Întrebat de HotNews.ro ce se întâmplă cu porțiunea din Lotul 2 unde trebuie construite tunelele pentru urși, Homor a precizat că licitația pentru proiectare va fi scoasă în luna octombrie.

„Constructorul de pe Lotul 2 s-a angajat că în luna septembrie va preda proiectul tehnic final pentru sectorul unde vor fi tunele. Va fi evaluat și am putea chiar și în luna octombrie să scoatem la licitație. Cu o marjă de rezervă aș putea spune că în luna noiembrie cel târziu va fi scos la licitație”, a declarat Homor pentru HotNews.ro.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 8 =

Mai mult in ACTUALITATE

Expoziție cu vânzare de mărțișoare handmade, la Deva

HunedoaraMea.ro25 februarie 2021

Proiectul Muzeului Civilizației Dacice din Orăștie a primit autorizație de construire

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Șapte focare active de COVID-19 în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Școlile din Deva vor trece din nou în sistem online, dacă Termocentrala Mintia nu va relua furnizarea căldurii în municipiu

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Primăria Hunedoara a făcut o economie de peste 50.000 de lei la energia electrică

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Număr mare de turiști la Castelul Corvinilor în prima lună a anului

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Încep lucrările la grădina urbană din Deva, din zona Zamfirescu

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Consiliul Local Hunedoara a aprobat primul demers oficial pentru recuperarea mărcii „FC Corvinul 1921”

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2021

Peste șapte milioane de euro, bani europeni, pentru școlile din Deva

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2021