COMUNITATE

Biblioteca Județeană organizează o nouă ediție a „Trofeului Micului Cititor”

Biblioteca Județeană organizează o nouă ediție a „Trofeului Micului Cititor”

An de an, în preajma zilei de 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează un atractiv eveniment cultural prin care sunt premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”. Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 13 iunie 2023, la ora 10.00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Sala Mare.

Tradiționalul „trofeu” este acordat cu scopul de a atrage spre bibliotecă, spre lectură, un număr cât mai mare de copii cărora dorim să le cultivăm dragostea față de cărți.

“Criteriul care a determinat decernarea premiilor micilor cititori a fost fidelitatea copiilor față de bibliotecă, fidelitate pe care am „măsurat-o” ținând seama de numărul de împrumuturi de carte. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care   s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu biblioteca. De aceea, acei copii care au venit cel mai des la bibliotecă, cei care au citit cel mai mult s-au dovedit demni să primească premii”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Vor fi acordate trei premii și zece mențiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii. 

Festivitatea de acordare a „Trofeului Micului Cititor” va începe cu un frumos spectacol artistic. Anul acesta, talentații artiști ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani au răspuns cu același entuziasm invitației bibliotecii și vor prezenta spectacolul „Pinocchio” de Carlo Collodi, regia Valentin Neacșu.

Încă de la intrarea în Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, copiii vor avea surpriza să întâlnească câteva statui vivante care vor executa grațioase numere coregrafice și vor interacționa cu copiii.

“La încheierea evenimentului copiii vor avea parte de surprize care, sperăm, îi vor bucura și îi vor face să îndrăgească și mai mult biblioteca. Nu pot fi uitați profesorii care au îndrumat în fiecare zi copiii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndreptat spre bibliotecă. Pentru toate acestea, cadrele didactice merită mulțumirile noastre și vor fi și ele premiate”, a afirmat Ioan Sebastian Bara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − eleven =

Mai mult in COMUNITATE

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024