COMUNITATE

Bucurie și culoare la noua secție de Pediatrie din Deva, prin implicarea unei asociații umanitare și a elevilor de la Liceul de Arte

Bucurie și culoare la noua secție de Pediatrie din Deva, prin implicarea unei asociații umanitare și a elevilor de la Liceul de Arte

La capătul a trei luni de dăruire, implicare și muncă, saloanele noii secții de Pediatrie a Spitalului Județean din Deva au devenit vesele și primitoare pentru micuții pacienți care vor fi tratați aici. Totul se datorează Asociației umanitare SOS Gabriel și elevilor și profesorilor de la Liceul de Arte din Deva, care au reușit să aducă bucuria copilăriei în această secție, prin desene pictate pe pereții saloanelor. În plus, Asociația SOS Gabriel a donat Secției de Pediatrie din Deva mobilier și lenjerie de pat pentru dotarea saloanelor. O altă donație a fost făcută și la Spitalul Municipal din Hunedoara pentru copiii internați aici.

Proiectul desenelor de la Secția de Pediatrie a fost lansat la începutul lunii martie anul acesta, când s-a semnat parteneriatul între Asociația SOS Gabriel, ONG cu sediul în comuna Șoimuș, și Liceul de Arte “Sigismund Toduță” din Deva. Asociația a asigurat materialele necesare pentru pregătirea pereților, vopselele, pensulele și alte materiale necesare, iar elevii și profesorii implicați în proiect s-au ocupat de realizarea desenelor.

“Asociația S.O.S Gabriel este o organizație neguvernamentală înființată de către părinții unui băiat cu dizabilități cu scopul de a facilita costurile terapiilor de recuperare de care are nevoie, cât și de ajutorare a altor părinți aflați în aceeași situație. Proiectul prin care s-a realizat pictarea pereților corpului nou de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Deva a pornit în urma multor experiențe ,,anoste” pe care le-am întâlnit în nenumăratele spitale prin care am trecut cu copilul. Am încercat, astfel, sa reducem „teama de spital”, sa creem o atmosferă caldă și plăcută în interiorul saloanelor prin realizarea de desene cu diferite tematici, în culori cât mai vesele, care să creeze starea de liniște atât de necesară micilor pacienți. Proiectul a fost realizat într-o bună relație de parteneriat și colaborare cu Liceul de Arte “Sigismund Toduță” din Deva. Tinerii voluntari din cadrul liceului, împreună cu profesorii lor, au luat parte cu mult drag la proiect, depunând multă pasiune în tot ce au creat”, afirmă președintele Asociației SOS Gabriel, Claudiu Goia.

46 de elevi de la Liceul de Arte din Deva au creat cu talent și dăruire desenele care le vor însenina perioada petrecută în spital copiilor internați și părinților acestora. Ei au fost coordonați de profesorii: Alina Maria Sîrbu, Mihaela Dobra, Daciana Leahu, Daniel Bocșe, Corina Popa, Emanuela Cibu, Remus Poenar și Alina Nealcoș.

“Proiectul la care am luat parte cu mare onoare și responsabilitate a adus un plus valoare atât pe plan personal, prin provocarea adresată elevilor de a empatiza cu cei care se află în situația grea a unei stări de sănătate fragile, cât și pe plan profesional, prin scoaterea din zona de confort și introducerea elevilor într-o situație nouă. Aceasta provocare a fost realizată cu brio de către elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță”. Temele realizate în saloane au fost alese după grupe de vârstă, pentru ca micii pacienți să rezoneze cât mai ușor cu ele”, spune Emanuela Cibu, profesor de arte plastice la Liceul de Arte „Sigismund Toduță”.

Pe lângă implicarea și sprijinul financiar oferite în cadrul proiectului privind desenele din saloanele Pediatriei, asociația umanitară a mai sponsorizat secția cu scaune, huse pentru pilote, fețe de perne și cearșafuri.

Asociația SOS Gabriel a reușit să realizeze toate aceste lucruri de care vor beneficia copiii internați la noua secție de Pediatrie cu o sumă de aproximativ 6.000 de lei.

Ajutorul pentru copii nu s-a oprit la Spitalul Județean din Deva. Asociația SOS Gabriel a donat mobilier pentru dotarea saloanelor de pediatrie și la Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara, în valoare de peste 500 de lei.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − eight =

Mai mult in COMUNITATE

Noaptea Bibliotecilor, la Biblioteca Județeană din Deva. Concert Delia, teatru, film și multe surprize pentru cei mici

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2023

Proiecție specială a filmului ,,Libertate”, la Deva, cu participarea regizorului Tudor Giurgiu

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2023

Lansare de carte: dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu – „Cele 7 peceți ale Bibliei”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2023

Noaptea cercetătorilor 2023 în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

HunedoaraMea.ro26 septembrie 2023

Încep înscrierile la Festivalul – Concurs Național „Stelele Cetății” Deva 2023

HunedoaraMea.ro7 septembrie 2023

Ziua Limbii Române (A)

HunedoaraMea.ro31 august 2023

Lungmetrajul ,,Dragoste pe muchie de cuțit”, în avanpremieră la Deva

HunedoaraMea.ro24 august 2023
Ediția a IV-a a Salonului Internațional INVENTCOR, la Deva

Ediția a IV-a a Salonului Internațional INVENTCOR, la Deva

HunedoaraMea.ro10 august 2023

Daci la Cetatea Deva, ediția a II-a

HunedoaraMea.ro27 iulie 2023