COMUNITATE

Camelia Ardelean și cărțile ei… (A)

Camelia Ardelean și cărțile ei… (A)

Fiecare întâlnire cu un scriitor este o bucurie pentru noi, pentru biblioteca județeană, este o nouă dovadă a prieteniei care s-a legat de-a lungul timpului între noi și scriitorii hunedoreni, prietenii noștri sinceri care găsesc la bibliotecă o ambianță caldă, primitoare, propice schimburilor de idei.

Biblioteca Județeană  „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara,  a organizat în ziua de 29 iunie 2023 o întâlnire cu scriitoarea Camelia Ardelean care, cu această ocazie, și-a lansat mai multe cărți apărute între anii 2018 și 2023. 

Camelia Ardelean este un nume binecunoscut în mediul literar hunedorean. Poetă de mare sensibilitate, a semnat până acum zece volume de poezie a căror notă dominantă o reprezintă profunzimea și sinceritatea trăirilor transpuse în limbaj liric.

La această lansare, autoarea s-a prezentat cu volumele de poezie: Inimi de porțelanBaghete de sticlă (în colaborare cu Miron Țic), Flacăra cuvintelor (în colaborare cu scriitorul albanez Baki Ymeri), Anotimpurile cuvântului, La margine de curcubeu și Ecouri din tenebre.

Alte trei cărți lansate acum, intitulate Urme de condei, pun în lumină calitățile de cronicar literar ale Cameliei Ardelean care strânge între coperțile lor cronici literare, eseuri, editoriale, interviuri și reportaje apărute în numeroasele reviste literare din județ și din țară.

O mențiune aparte merită volumul de dialoguri pe care Camelia Ardelean  le-a purtat cu scriitorul, filosoful și publicistul Ionel Necula, un intelectual profund care își dezvăluie personalitatea grație întrebărilor incitante și pertinente pe care i le adresează interlocutoarea astfel încât eruditul om de cultură își pune „sufletul în palma cititorului”.

Toate aceste lucrări semnate Camelia Ardelean definesc profilul unei scriitoare cu multiple valențe, cu talent incontestabil atât ca poetă, cât și ca autoare a unor texte în proză de mare valoare, scrise cu nerv și cu o sinceritate debordantă.

Ne bucurăm că putem realiza astfel de întâlniri pentru că biblioteca are și misiunea de a face legătura dintre scriitor și cititor, de a descoperi talente literare noi și de a le cultiva pe cele deja consacrate.

Publicul prezent la lansare a avut ocazia să descopere în persoana Cameliei Ardelean o reprezentantă valoroasă a culturii hunedorene. 

Managerul Bibliotecii Județene  „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva,

Ioan Sebastian Bara

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − four =

Mai mult in COMUNITATE

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024