ADMINISTRAȚIE

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara: Studenții, asigurați gratuit până la 26 de ani

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara: Studenții, asigurați gratuit până la 26 de ani

Peste doar câteva zile începe un nou an universitar. De aceea, studenții, masteranzii și doctoranzii trebuie să știe că, până la vârsta de 26 de ani, beneficiază de asigurare de sănătate gratuită, informează Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

CAS Hunedoara reamintește că,  potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, art.224 alin (1), sunt asigurați fără obligația plății contribuției „a) copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenții de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenți, studenții-doctoranzi care desfășoară activități didactice, potrivit contractului de studii de doctorat, în limita a 4 – 6 ore convenționale didactice pe săptămână, precum și persoanele care urmează modulul instruirii individuale, pe baza cererii lor, pentru a deveni soldați sau gradați profesioniști”.

Întrucât CNAS nu a finalizat protocolul de colaborare cu MEN cu privire la transmiterea bazelor de date de către instituțiile de învățământ universitare și postuniversitare pentru tinerii care au împlinit 18 ani și sunt studenți, masteranzi sau doctoranzi, înregistrarea acestora în sistemul informatic ca asigurați se face în baza adeverinței eliberată de instituția de învățământ pe care o frecventează și a documentului de identitate. Documentele pot fi depuse la sediul CAS Hunedoara din Deva în fiecare zi de luni, între orele 08.30 – 18.30 și marți – vineri, în intervalul orar 08.30 – 16.30. De asemenea pot fi transmise prin fax la numărul 0254.218.911, sau pe e-mail creantehd@cjashd.ro.

Puteți verifica dacă sunteți înregistrați ca asigurați accesând Platforma Informatică a asigurărilor de Sănătate, respectiv http://www.cnas.ro/cjashd/page/verificare-asigurat.html.

În ceea ce privește studenții care urmează cursurile universitare sau postuniversitare într-o altă țară din UE/SEE/Elveția nu mai sunt asigurați în România. Potrivit prevederilor Regulamentului European nr.883/2004, studenții care urmează o formă de învățămant într-un stat membru UE sau pe teritoriul SEE ori al Confederației Elvețiene, se vor asigura în statul de reședință, respectiv în statul unde sunt studenți și locuiesc temporar, în conformitate cu art.11 alineatul (3) litera e) din Regulamentul nr.883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Pentru perioada vacanțelor sau vizitelor în România, pentru a beneficia de asistență medicală decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, aceștia vor solicita cardul european de sănătate casei de asigurări de sănătate din statul membru UE/SEE/Elveția, în evidența căreia se află.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

twenty − sixteen =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

Foto Bdul. Iuliu Maniu

Cetățenii au sesizat Primăriei Deva probleme cu iluminatul public pe Bulevardul Iuliu Maniu. Administrația spune că se lucrează pentru remedierea situației

HunedoaraMea.ro11 noiembrie 2019
sarmizegetusa

Proiect de restaurare și promovare a Sarmizegetusei Regia. CJ Hunedoara, parteneriat cu Fundația ”Mihai Eminescu Trust”, patronată de Prințul Charles, și Universitatea din Oslo

HunedoaraMea.ro7 noiembrie 2019
santandrei zebra

Protest cetățenesc la Sântandrei. Consiliul Județean nu a reușit să facă un giratoriu într-un an de la accidentul mortal pe trecerea de pietoni de pe DN 7

HunedoaraMea.ro7 noiembrie 2019
explozie mina uricani (1)

Ordonanța privind acordarea de venituri pentru minerii din Valea Jiului care vor fi disponibilizați, discutată în prima ședință de Guvern: „Amânarea nu mai poate fi acceptată”

HunedoaraMea.ro6 noiembrie 2019
demolare parc corvin main

FOTO / VIDEO. O clădire din Parcul Corvin din Hunedoara construită ilegal în urmă cu peste 10 ani, demolată de primărie

HunedoaraMea.ro5 noiembrie 2019
rmn

Aparatul RMN de la Spitalul Județean din Deva este funcțional

HunedoaraMea.ro31 octombrie 2019
Acte identitate

Program prelungit la Evidența Persoanelor Deva, pentru alegerile prezidențiale

HunedoaraMea.ro31 octombrie 2019
oancea maxim adr vest

Peste 4,5 milioane de euro pentru amenajarea centrului istoric al Devei

HunedoaraMea.ro28 octombrie 2019
lucrari drum

Au fost reluate lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara-Călan

HunedoaraMea.ro28 octombrie 2019