ACTUALITATE

Castelul Corvinilor va intra într-un program de restaurare. Proiectul, de 22 milioane de lei, este finanțat din fonduri europene

Castelul Corvinilor va intra într-un program de restaurare. Proiectul, de 22 milioane de lei, este finanțat din fonduri europene

Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a semnat contractul de finanțare pentru Proiectul „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara”, a anunțat joi Primăria Hunedoara.

Valoarea totală a proiectului este de 21,8 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 21,4 milioane de lei, reprezentând 98 la sută din valoarea eligibilă a proiectului. Proiectul are are o durată de implementare de 62 de luni.

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, consideră că acest proiect este cel mai valoros din Transilvania pe astfel de monumente turistice, iar după implementarea lui Castelul Corvinilor va deveni cel mai important obiectiv turistic, de acest gen, din România.

„În continuare, așteptăm notificarea de la ADR Vest, pentru a putea semna, la rândul nostru, contractul de finanțare. Urmează achiziția de pe SEAP a serviciilor de consultanță în management, apoi a serviciilor de proiectare tehnică și execuție și abia apoi vor începe lucrările efective. Probabil că în toamnă vom cunoaște firmele care vor face aceste lucruri, iar la anul vom începe lucrul”, a declarat Dan Bobouțanu.

Conducerea Primăriei Hunedoara apreciază că proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor este cel mai important proiect pentru care administrația locală hunedoreană a reușit să obțină finanțare de la ADR Vest, iar după finalizarea lucrărilor ar putea atrage peste 400.000 de turiști pe an.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =

Mai mult in ACTUALITATE

Bărbat accidentat mortal de un TIR în localitatea Pui

HunedoaraMea.ro17 februarie 2020

O deveancă, suspectată de infecție cu coronavirus, internată la Timișoara. Boala a fost infirmată de medicii de la Spitalul “Victor Babeș”

HunedoaraMea.ro16 februarie 2020

Telecabina de pe Cetatea Deva și la Complexul Aqualand, închise pentru lucrări de dezinsecție și deratizare

HunedoaraMea.ro14 februarie 2020

Parteneriat Club Sportiv Hunedoara – CS Academia de fotbal Gheorghe Hagi și Viitorul FC Constanța pentru selecția, pregătirea și promovarea celor mai talentați tineri jucători de fotbal

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Incendiu la o casă din Aurel Vlaicu

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

HunedoaraMea.ro12 februarie 2020

Cetățile dacice din Munții Orăștie vor fi administrate de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2020

USR și-a desemnat candidatul pentru funcția de primar al Devei. Vezi lista de consilieri pentru alegeri locale

HunedoaraMea.ro9 februarie 2020

Organizația “Ateliere fără frontiere” donează calculatoare la două școli din județ pentru elevii pasionați de IT

HunedoaraMea.ro6 februarie 2020