COMUNITATE

„Cei mai buni dintre cei buni”. Cele mai bune echipe din istoria concursului de cultură generală „Citești și câștigi” se întrec într-o ediție specială a competiției

„Cei mai buni dintre cei buni”. Cele mai bune echipe din istoria concursului de cultură generală „Citești și câștigi” se întrec într-o ediție specială a competiției

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a inițiat și a organizat, începând cu anul 2014, concursul de cultură generală „Citești și câștigi!”.

Acest concurs a fost conceput cu scopul de a trezi interesul elevilor pentru lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și emulație.

Competiția a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și al Complexului Deva Mall, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara.

Dacă la prima ediție au luat parte doar concurenți de la colegiile/ liceele din Deva, începând cu ediția din 2015, în concurs au fost antrenați și elevi de la colegii/ licee din județ.

„După consumarea celor cinci ediții anterioare, am decis să organizăm un concurs în care să se întreacă colegiile/ liceele aflate pe primele 12 locuri în clasamentul general al concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, clasament alcătuit pe baza unui punctaj strict obținut de colegii/ licee de-a lungul edițiilor precedente. Echipele acestor colegii/ licee vor concura sub genericul „Cei mai buni dintre cei buni””, susține managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Echipele participante

Colegiul Naţional „Decebal” Deva

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroșani

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Haţeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara           

Colegiul Naţional  Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani 

Startul acestei noi și originale ediții a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!” se va da marți, 21 ianuarie, la ora 13.00, la Deva Mall, etajul 3, Salle dʼOr, când se vor trage la sorți grupele. Concursul se desfășoară în perioada mai – iunie anul acesta, până în luna mai elevii având o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva din cinci domenii ale cunoașterii: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 4 iunie 2020.

Premiile oferite vor fi consistente și atractive: pentru locul I – 8 laptop-uri, pentru locul II – 8 trotinete electrice, pentru locul III – 8 hoverboards, pentru locul IV – 8 perechi de role, 8 locuri în Tabăra Națională de Istorie și Civilizație Dacică și Romană de la Costești (Premiul juriului), 96 de vouchere a câte o băutură răcoritoare, 96 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Premiile vor fi oferite cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara și al unor sponsori generoși, precum S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Banca Comercială Română, Bistro Lex Deva, Eurosport DHS S.A., Ingeco S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Restaurant Castelo Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Top Tech S.R.L. Deva, The Refresh Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva.

 Acest concurs va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a instituției și în reluare pe postul local de televiziune UNU TV.

„Sperăm că interesul pentru concurs, pentru toate confruntările ce vor avea loc, va fi la fel de viu ca și la edițiile din anii precedenți”, spune managerul Bibliotecii Județene.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − four =

Mai mult in COMUNITATE

Ce trebuie să știe persoanele aflate în izolare la domiciliu. Cum pot apela la autorități pentru aprovizionare cu alimente și medicamente

HunedoaraMea.ro27 martie 2020

Primarul Florin Oancea vrea să renunțe, anul acesta, la „Zilele Devei” și să dea banii alocați sărbătorii la spital

HunedoaraMea.ro26 martie 2020

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Oricând avem nevoie de lectură (A)

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Centrele comerciale din județ și-au redus programul, la fel și magazinele Dedeman. Unele magazine și-au suspendat activitatea, băncile și companiile au redus accesul public

HunedoaraMea.ro16 martie 2020

Străzile Devei sunt dezinfectate cu clor

HunedoaraMea.ro15 martie 2020

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” amână organizarea „Zilei Internaționale a Francofoniei”

HunedoaraMea.ro10 martie 2020

Bibliotecile laureate în anul 2019 (A)

HunedoaraMea.ro6 martie 2020

Târg de Mărțișor, în centrul istoric al Devei

HunedoaraMea.ro17 februarie 2020