ACTUALITATE

Cei mai buni elevi și sportivi ai Hunedoarei, premiaţi de municipalitate

Cei mai buni elevi și sportivi ai Hunedoarei, premiaţi de municipalitate

76 de elevi şi sportivi cu rezultate deosebite, alături de 30 de profesori şi antrenori, au fost premiaţi joi de Primăria Hunedoara în cadrul unei festivităţi ce a avut loc în Aula Facultăţii de Inginerie Hunedoara.

Potrivit municipalității, este vorba despre elevii şi sportivii oraşului care, pe parcursul anului şcolar 2021 – 2022, au obţinut rezultate deosebite în concursurile şcolare naţionale şi internaţionale sau, după caz, la competiţiile sportive de nivel naţional şi internaţional.

Faţă de anul trecut, cuantumul premiilor oferite elevilor a crescut cu 100 de lei la fiecare categorie. Astfel, valoarea premiilor a fost cuprinsă între 400 şi 700 de lei, în cazul elevilor/sportivilor, iar premiile acordate celor care i-au pregătit, profesori sau antrenori, au fost în valoare de câte 500 de lei.

În situaţiile elevilor care au obţinut mai multe rezultate deosebite, premiile s-au cumulat, existând şi cazuri de elevi care au primit sume cuprinse între 900 şi 1.800 de lei.

Valoarea totală a sumei alocate pentru recompensarea performerilor Hunedoarei a fost de 70.000 de lei, sumă propusă de Executivul Primăriei municipiului şi aprobată de Consiliul Local.

Lista premianţilor acestui an a fost stabilită, ca de obicei, în funcţie de informaţiile comunicate de către Inspectoratul Şcolar Hunedoara şi cluburile sportive din municipiu.

„Şi în anul şcolar 2021 – 2022, foarte multe dintre competiţiile şcolare, fie că vorbim de întreceri pe diferite domenii educaţionale, fie că ne referim la concursuri sportive, au fost afectate de restricţiile împotriva COVID 19. Avem, totuşi, zeci de elevi şi sportivi care s-au remarcat la fazele naţionale ale diferitelor întreceri, iar unii au reuşit rezultate extraordinare la concursuri internaţionale. Sunt bucuros să mă aflu în postura de a-i felicita sincer atât pe ei cât şi pe dascălii care i-au îndrumat. Astfel de momente ne reîncarcă pozitiv şi ne motivează şi mai mult să ne continuăm proiectele de susţinere a învăţământului hunedorean, cu tot ceea ce ne stă în putinţă, dar şi să continuăm să credem în viitorul Hunedoarei”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

La festivitate, municipalitatea a fost reprezentată şi de membri ai Consiliului Local Hunedoara şi de Anişor Pârvu, consilier al primarului pe probleme de educaţie.

Festivitatea a cuprins şi un moment artistic oferit de formaţia de dansuri a Ansamblului Folcloric Haţegana.

(Sursa foto: Primăria Hunedoara)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 4 =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESShub: Românul care a strâns 250.000 de euro pentru ucraineni

HunedoaraMea.ro1 decembrie 2022

Încă șase proiecte depuse de Primăria Deva prin PNRR

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2022

PRESShub: Cum te poți apăra de efectele nocive ale poluării. Campanie pentru aer curat

HunedoaraMea.ro23 noiembrie 2022

FOTO Nicolae al României, pe urmele Regelui Mihai I, la Hunedoara

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

Delegație norvegiană și reprezentanți ai Fundației Mihai Eminescu Trust, parteneri în proiectul de restaurare a Sarmizegetusei Regia, în vizită în județ

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

A fost atribuit contractul pentru construirea creșei din cartierul devean Dealul Paiului

HunedoaraMea.ro10 noiembrie 2022

PressHUB: Achiziții în lanț în instituțiile publice pentru ultimul model de Iphone

HunedoaraMea.ro3 noiembrie 2022

Bani de la bugetul local pentru cabinete medicale școlare

HunedoaraMea.ro2 noiembrie 2022

Acord de cooperare între Județul Hunedoara și regiunea Béni Mellal-Khénifra din Regatul Marocului

HunedoaraMea.ro2 noiembrie 2022