ACTUALITATE

Centrul istoric al Hunedoarei, reabilitat din fonduri europene. Vezi cum vor arăta Parcul Libertății și Muzeul Fierului după finalizarea investiției

Centrul istoric al Hunedoarei, reabilitat din fonduri europene. Vezi cum vor arăta Parcul Libertății și Muzeul Fierului după finalizarea investiției

Primăria Hunedoara urmează să semneze în perioada imediat următoare contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul de  revitalizare a centrului istoric al municipiului.

Prin acest proiect vor fi reabilitate Parcul Libertății și Muzeul Fierului, investiții care, apreciază municipalitatea, vor ajuta turismul local și vor fi un punct de atracție și pentru comunitate.

Potrivit Primăriei Hunedoara, Parcul Libertății va fi reamenajat și modernizat în totalitate. Se vor reorganiza și crea noi alei și căi de acces în parc, va exista un spațiu destinat manifestărilor culturale, iar întreaga zonă va fi adaptată pentru târguri cu specific. Se va construi o fântână arteziană cu jocuri de apă, dar și o zonă de scenă în aer liber lângă monumentul din Parcul Libertății. Nu vor lipsi amenajările spațiilor verzi, dotarea și utilarea noului parc cu mobilier urban, iar ca noutate absolută, se va construi un nou pod pietonal peste Cerna care va lega parcul și zona centrală de Muzeul Fierului.

centru istoric hunedoara (1)

centru istoric hunedoara (3)

centru istoric hunedoara (4)

centru istoric hunedoara (5)

Reabilitarea, modernizarea și dotarea Muzeului Fierului, este un alt nou proiect important ce va fi implementat în perioada imediat următoare. În urma reabilitării clădirii ce va găzdui Muzeul Fierului, numeroase exponate vor putea fi vizitate de către turiști în noile spații expoziționale, iar în curtea interioară va exista un spațiu expozițional semi îngropat cu reconstrucția unui furnal în miniatură, ce face referire la istoricul fierului din zona Hunedoarei, construindu-se de asemenea platforme și pentru exponatele exterioare.

centru istoric hunedoara (6)

centru istoric hunedoara (7)

centru istoric hunedoara (8)

centru istoric hunedoara (9)

centru istoric hunedoara (10)

„Proiectul de revitalizare a centrului istoric al municipiului Hunedoara este unul foarte important și mult așteptat de comunitate. Despre acest proiect s-a vorbit mult în ultimii ani, iar încet, încet începe să prindă contur. Proiectul a fost depus la ADR Vest în cursul anului trecut, iar acum este în faza de contractare. În perioada imediat următoare va fi semnat și contractul. Prin acest proiect se dorește reabilitarea Muzeului Fierului și a Parcului Libertății, transformând astfel Centrul vechi al Hunedoarei într-un punct de atracție atât pentru turiști, cât și pentru cetățenii municipiului”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Valoarea totală a proiectului este de 9,3 milioane de lei.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × one =

Mai mult in ACTUALITATE

Bărbat accidentat mortal de un TIR în localitatea Pui

HunedoaraMea.ro17 februarie 2020

O deveancă, suspectată de infecție cu coronavirus, internată la Timișoara. Boala a fost infirmată de medicii de la Spitalul “Victor Babeș”

HunedoaraMea.ro16 februarie 2020

Telecabina de pe Cetatea Deva și la Complexul Aqualand, închise pentru lucrări de dezinsecție și deratizare

HunedoaraMea.ro14 februarie 2020

Parteneriat Club Sportiv Hunedoara – CS Academia de fotbal Gheorghe Hagi și Viitorul FC Constanța pentru selecția, pregătirea și promovarea celor mai talentați tineri jucători de fotbal

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Incendiu la o casă din Aurel Vlaicu

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

HunedoaraMea.ro12 februarie 2020

Cetățile dacice din Munții Orăștie vor fi administrate de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2020

USR și-a desemnat candidatul pentru funcția de primar al Devei. Vezi lista de consilieri pentru alegeri locale

HunedoaraMea.ro9 februarie 2020

Organizația “Ateliere fără frontiere” donează calculatoare la două școli din județ pentru elevii pasionați de IT

HunedoaraMea.ro6 februarie 2020