ACTUALITATE

Centrul istoric al Hunedoarei, reabilitat din fonduri europene. Vezi cum vor arăta Parcul Libertății și Muzeul Fierului după finalizarea investiției

Centrul istoric al Hunedoarei, reabilitat din fonduri europene. Vezi cum vor arăta Parcul Libertății și Muzeul Fierului după finalizarea investiției

Primăria Hunedoara urmează să semneze în perioada imediat următoare contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul de  revitalizare a centrului istoric al municipiului.

Prin acest proiect vor fi reabilitate Parcul Libertății și Muzeul Fierului, investiții care, apreciază municipalitatea, vor ajuta turismul local și vor fi un punct de atracție și pentru comunitate.

Potrivit Primăriei Hunedoara, Parcul Libertății va fi reamenajat și modernizat în totalitate. Se vor reorganiza și crea noi alei și căi de acces în parc, va exista un spațiu destinat manifestărilor culturale, iar întreaga zonă va fi adaptată pentru târguri cu specific. Se va construi o fântână arteziană cu jocuri de apă, dar și o zonă de scenă în aer liber lângă monumentul din Parcul Libertății. Nu vor lipsi amenajările spațiilor verzi, dotarea și utilarea noului parc cu mobilier urban, iar ca noutate absolută, se va construi un nou pod pietonal peste Cerna care va lega parcul și zona centrală de Muzeul Fierului.

centru istoric hunedoara (1)

centru istoric hunedoara (3)

centru istoric hunedoara (4)

centru istoric hunedoara (5)

Reabilitarea, modernizarea și dotarea Muzeului Fierului, este un alt nou proiect important ce va fi implementat în perioada imediat următoare. În urma reabilitării clădirii ce va găzdui Muzeul Fierului, numeroase exponate vor putea fi vizitate de către turiști în noile spații expoziționale, iar în curtea interioară va exista un spațiu expozițional semi îngropat cu reconstrucția unui furnal în miniatură, ce face referire la istoricul fierului din zona Hunedoarei, construindu-se de asemenea platforme și pentru exponatele exterioare.

centru istoric hunedoara (6)

centru istoric hunedoara (7)

centru istoric hunedoara (8)

centru istoric hunedoara (9)

centru istoric hunedoara (10)

„Proiectul de revitalizare a centrului istoric al municipiului Hunedoara este unul foarte important și mult așteptat de comunitate. Despre acest proiect s-a vorbit mult în ultimii ani, iar încet, încet începe să prindă contur. Proiectul a fost depus la ADR Vest în cursul anului trecut, iar acum este în faza de contractare. În perioada imediat următoare va fi semnat și contractul. Prin acest proiect se dorește reabilitarea Muzeului Fierului și a Parcului Libertății, transformând astfel Centrul vechi al Hunedoarei într-un punct de atracție atât pentru turiști, cât și pentru cetățenii municipiului”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Valoarea totală a proiectului este de 9,3 milioane de lei.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 13 =

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020