ACTUALITATE

CJ Hunedoara a alocat peste 100.000 de euro în sprijinul refugiaților din Ucraina. Paramedici SMURD, trimiși în Vama Isaccea

CJ Hunedoara a alocat peste 100.000 de euro în sprijinul refugiaților din Ucraina. Paramedici SMURD, trimiși în Vama Isaccea

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a adoptat luni, în ședință extraordinară, două proiecte de hotărâre care vin în sprijinul persoanelor refugiate în România din calea conflictului armat din Ucraina. 

Primul punct al ordinii de zi, adoptat cu unanimitate de voturi, a prevăzut aprobarea asocierii dintre Consiliul Județean Hunedoara, prin Consiliul Județean Hunedoara, cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română.

La punctul doi a fost adoptat proiectul de hotărâre care prevede alocarea a 550.000 lei din bugetul propriu al județului pentru finanțarea activităților specific umanitare și de sprijin pentru refugiații ucrainieni..

400.000 de lei vor fi virați în conturile Societății Naționale a Crucii Roșii Române, iar 150.000 de lei sunt destinați achiziționării a 80 de paturi cu tot cazarmamentul necesar, medicamente și echipamente medicale, aeroterme de mare putere care vor deservi cele două corturi, care urmează să fie montate de către Consiliul Județean Hunedoara în vama Isaccea, jud. Tulcea. Conform celor convenite cu conducerea Crucii Roșii Române, banii vor fi redirecționați către filialele de Cruce Roșie din județele Botoșani, Maramureș și Tulcea, județe care se confruntă, în prezent, cu un număr impresionant de refugiați.

”Împreună cu autoritățile din județul Tulcea am constituit deja un grup de sprijin pentru derularea, în bune condiții, a acțiunii din vama Isaccea. În această seară, la ora 20.00, din Deva va pleca spre Isaccea un convoi format din două tiruri care va transporta tot cazarmamentul pentru cazarea refugiaților și materialele medicale necesare, 3 autospeciale ale Asociației SALVITAL cu 8 paramedici, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara care se vor ocupa de toată logistica de la fața locului. Sperăm ca ajutorul nostru să mai aline suferința miilor de oameni care fug din calea războiului și trec Dunărea în România. La nivelul județului Hunedoara, vor urma și alte măsuri pe care instituția noastră le va lua pe parcurs, astfel încât refugiații din Ucraina să fie bine primiți, aici, în zona noastră”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

CJ Hunedoara va deschide un cont pentru donații, banii urmând să fie redirecționați către Crucea Roșie Română, și va realiza o bază de date cu toate persoanele venite din Ucraina și care vor fi cazate în județul Hunedoara. De asemenea, se fac deja demersuri pentru modificarea legislației, deoarece, în prezent, autoritățile locale nu pot plăti cazarea și masa persoanelor refugiate în urma conflictelor militare.

Conducerea executivă a Consiliului Județean Hunedoara (președinte, vicepreședinți, administrator public și secretar general) a donat câte 5.000 de lei pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina. Totodată, consilierii județeni hunedoreni au fost de acord să-și doneze indemnizația pe o lună pentru această cauză umanitară.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 6 =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

HunedoaraMea.ro11 aprilie 2024

CJ Hunedoara vrea să modernizeze „Drumul Regelui” şi drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro25 martie 2024

Reabilitarea Incintei I a Cetății Deva, aproape de final

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

S-au depus ofertele pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara

HunedoaraMea.ro5 martie 2024

CNAS lansează a doua ediție a „Ghidului asiguratului”

HunedoaraMea.ro4 martie 2024

6 ONG-uri își unesc forțele pentru a forma competențe de educație media digitală în rândul tinerilor din România

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024