ACTUALITATE

Compania chineză ZTE, interesată să deschidă o linie de producție în județul Hunedoara

Compania chineză ZTE, interesată să deschidă o linie de producție în județul Hunedoara

 

Directorul de strategie al ZTE România, Lorian Vintilă, a declarat vineri, la Deva, că furnizorul de echipamente de telecomunicații ia în calcul foarte serios să deschidă o linie de producție în județul Hunedoara.
 ZTE este o companie chineză, unul din principalii jucători la nivel mondial pe piața furnizării de echipamente de telecomunicații.
Oficialul ZTE România s-a întâlnit la Deva cu reprezentanți ai administrației locale și ai mediului de afaceri, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Hunedoara.
Locuri de muncă
Lorian Vintilă spune că în planurile ZTE intrase județul Constanța, dar acum compania este interesată de zona Hunedoarei datorită tradiției industriale a județului și a forței de muncă cu experiență în sfera de interes a firmei chineze. "Deja în Hunedoara există experiență bogată în zona industrială. Putem să găsim oameni de o altă factură, oameni cu experiență în zona de infrastructură, telecomunicații, inginerie electronică. Nu avem nevoie de mii de angajați, ci probabil de 100-200 de angajați care să fie atenți la ceea ce se întâmplă într-o linie de producție care asamblează modemuri, routere, echipamente de telecomunicații", a declarat pentru HunedoaraMea.ro, directorul de strategie al ZTE România.
Model de succes
Oficialul companiei a mai precizat că un alt motiv care l-a făcut să ia în calcul Hunedoara este experiența de succes în județ a unei alte afaceri cu capital chinez, producătorul de biciclete Eurosport DHS din Deva. "Văzând că în orașul Deva un om de afaceri a reușit nu numai să producă și să asigure necesarul intern, dar să și exporte din România biciclete, cred că este o modalitate mai mult decât de pionierat ce trebuie dusă mai departe", spune Lorian Vintilă, care consideră dacă DHS a reușit în Hunedoara și ZTE o poate face.
Oportunități pentru administrațiile locale
ZTE România mai are în plan realizarea de proiecte de infrastructură de telecomunicații în județul Hunedoara și acesta este motivul pentru care la întâlnirea de la Deva au fost invitați și primari din județ, care au avut ocazia să se familiarizeze cu oportunitățile, strategiile și posibilitățile de finanțare în domeniul telecomunicațiilor. Directorul de strategie al ZTE le-a recomandat primarilor să accese fondurile europene care se acordă pe proiecte de telecomunicații, investiții care ajută la dezvoltarea comunităților locale. "Așteptăm de la primarii din Hunedoara proiectele de succes pe care deja le-am concretizat cu mediul de afaceri privat, dar și cu sectorul public. Existând niște elemente în istoria recentă de doi-trei ani de zile în România, de istorie performantă a ZTE, cu siguranță putem să replicăm modelele de succes avute", a declarat Lorian Vintilă. 
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

1 × five =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ACTUALITATE

Mai mult in ACTUALITATE

smurd isu

Accident mortal la Petroșani. Un tânăr a fost lovit de o mașină pe șoseaua de centură

HunedoaraMea.ro12 iulie 2019
mina petrila

CJ Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila

HunedoaraMea.ro10 iulie 2019
accident fornadie 01

Un tractor s-a răsturnat peste doi oameni, la Fornădie. FOTO

HunedoaraMea.ro3 iulie 2019
Casa Sanatate

Casa de Sănătate Hunedoara: Noutăți în aplicarea Contractului-cadru în semestrul II al anului 2019

HunedoaraMea.ro2 iulie 2019
medicina legala

Tragedie la Orăștie. Un tânăr a murit, înecat într-o baltă de la marginea orașului

HunedoaraMea.ro13 iunie 2019
accident bretea strei 2

TRAGEDIE pe DN 66, la Bretea Streiului. Doi morți și un rănit grav, într-un cumplit accident. FOTO

HunedoaraMea.ro12 iunie 2019
accident ilia

Patru muncitori la autostradă, răniți după ce microbuzul care îi transporta pe șantier a intrat într-un copac

HunedoaraMea.ro10 iunie 2019
accident lesnic dn 7

Accident cu trei răniți, pe DN 7, la Leșnic. Se circulă alternativ

HunedoaraMea.ro8 iunie 2019
inundatii cristur (9)

Peste 100 de gospodării inundate, în Cristur și Cîrjiți. FOTO

HunedoaraMea.ro6 iunie 2019