ACTUALITATE

Compania chineză ZTE, interesată să deschidă o linie de producție în județul Hunedoara

Compania chineză ZTE, interesată să deschidă o linie de producție în județul Hunedoara

 

Directorul de strategie al ZTE România, Lorian Vintilă, a declarat vineri, la Deva, că furnizorul de echipamente de telecomunicații ia în calcul foarte serios să deschidă o linie de producție în județul Hunedoara.
 ZTE este o companie chineză, unul din principalii jucători la nivel mondial pe piața furnizării de echipamente de telecomunicații.
Oficialul ZTE România s-a întâlnit la Deva cu reprezentanți ai administrației locale și ai mediului de afaceri, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Hunedoara.
Locuri de muncă
Lorian Vintilă spune că în planurile ZTE intrase județul Constanța, dar acum compania este interesată de zona Hunedoarei datorită tradiției industriale a județului și a forței de muncă cu experiență în sfera de interes a firmei chineze. "Deja în Hunedoara există experiență bogată în zona industrială. Putem să găsim oameni de o altă factură, oameni cu experiență în zona de infrastructură, telecomunicații, inginerie electronică. Nu avem nevoie de mii de angajați, ci probabil de 100-200 de angajați care să fie atenți la ceea ce se întâmplă într-o linie de producție care asamblează modemuri, routere, echipamente de telecomunicații", a declarat pentru HunedoaraMea.ro, directorul de strategie al ZTE România.
Model de succes
Oficialul companiei a mai precizat că un alt motiv care l-a făcut să ia în calcul Hunedoara este experiența de succes în județ a unei alte afaceri cu capital chinez, producătorul de biciclete Eurosport DHS din Deva. "Văzând că în orașul Deva un om de afaceri a reușit nu numai să producă și să asigure necesarul intern, dar să și exporte din România biciclete, cred că este o modalitate mai mult decât de pionierat ce trebuie dusă mai departe", spune Lorian Vintilă, care consideră dacă DHS a reușit în Hunedoara și ZTE o poate face.
Oportunități pentru administrațiile locale
ZTE România mai are în plan realizarea de proiecte de infrastructură de telecomunicații în județul Hunedoara și acesta este motivul pentru care la întâlnirea de la Deva au fost invitați și primari din județ, care au avut ocazia să se familiarizeze cu oportunitățile, strategiile și posibilitățile de finanțare în domeniul telecomunicațiilor. Directorul de strategie al ZTE le-a recomandat primarilor să accese fondurile europene care se acordă pe proiecte de telecomunicații, investiții care ajută la dezvoltarea comunităților locale. "Așteptăm de la primarii din Hunedoara proiectele de succes pe care deja le-am concretizat cu mediul de afaceri privat, dar și cu sectorul public. Existând niște elemente în istoria recentă de doi-trei ani de zile în România, de istorie performantă a ZTE, cu siguranță putem să replicăm modelele de succes avute", a declarat Lorian Vintilă. 
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

seventeen − 15 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ACTUALITATE

Mai mult in ACTUALITATE

Afis Expo Dacia Felix

Expoziție în Belgia despre istoria României, cu piese din patrimoniul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
arta bizantina

Expoziție de artă bizantină și concert de muzică bizantină, de “Zilele Icoanei”, la Deva

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
geoagiu incendiu main

Mai multe locuințe din Geoagiu, mistuite de flăcări. Un bărbat și-a pierdut viața în incendiu

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
accidente

Accident grav la Petroșani. Un șofer a căzut cu mașina de pe un pod

HunedoaraMea.ro13 octombrie 2019
ambulanta

Accident pe DN 66, la Băcia. Trei persoane au fost rănite după ce un șofer a intrat cu mașina într-un gard

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2019
turisti cehi 2

Șapte turiști cehi s-au împotmolit cu mașinile de teren în Retezat. Au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2019
spital deva

Un nou manager interimar la Spitalul Județean de Urgență Deva

HunedoaraMea.ro8 octombrie 2019
Robert Kulcsar

Salvator de vieți și în afara serviciului. Un pompier hunedorean i-a acordat primul ajutor unui bărbat care a suferit un infarct

HunedoaraMea.ro7 octombrie 2019
nod sebes

Autostrada Orăștie – Sibiu, închisă 24 de ore între nodurile rutiere de la Lancrăm și Vințișoara

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2019