ACTUALITATE

Compania de Drumuri a aprobat soluția tehnică pentru repararea Lotului 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu

FOTO: Captură YouTube.com / Construim Romania
Compania de Drumuri a aprobat soluția tehnică pentru repararea Lotului 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a avizat marți soluția tehnică pentru repararea porțiunii de 200 de metri din Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, care a fost închisă și demolată parțial la mai puțin de un an de la inaugurare.

Potrivit CNADNR, vor fi executate șase transei drenante, la o adâncime de șapte metri, transversal amprizei autostrăzii, distanţa dintre acestea fiind variabilă, distanţele mai mici sunt în zona cu înălţimea de rambleu mai mare, aceasta distanţă crescând pe masura reducerii înălţimii rambleului.

„Lungimea acestor transei este de 65 de metri pentru patru drenuri și de 285 de metri pentru două dintre acestea. La capul aval al tranșeilor transversale cu lungimea de 65 de metri, se montează cămine de vizitare. Între aceste cămine se realizează drenurile de evacuare, care unesc toate aceste cămine de vizitare”, se arată în comunicatul CNADNR.

Proiectantul va întocmi în cel mai scurt timp posibil detaliile de execuţie și va asigura asistenţa tehnică pe întreaga perioadă de execuţie a lucrărilor.

Soluţiile de remediere aferente celorlalte zone cu degradări urmează să fie realizate de către proiectant si prezentate CNADNR pentru avizare.

În 14 noiembrie 2014, premierul și ministrul Transporturilor de la acea vreme, Victor Ponta și Ioan Rus, inaugurau Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, tronsonul între Cunța și Săliște.

La niciun an de la inaugurare, în septembrie 2015, Lotul 3 a fost închis circulației din cauza unor crăpături în asfalt și o porțiune din acest lot a fost demolată.

Autoritățile au deschis practic circulației, în urmă cu aproape doi ani, un tronson de autostradă deși existau încă de pe atunci informații și date că lucrările nu prezintă siguranță pentru participanții la trafic. Și totuși, autostrada a fost inaugurată deși se cunoștea problema alunecărilor de teren din zonă și în ciuda faptului că lucrările nu erau executate în totalitate. Urma turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Soluția tehnică avizată în 9 august 2016 de CNADNR

„Cele doua transei cu lungimi mai mari, respectiv 285 m, sunt necesare atat pentru evacuarea apelor drenate catre paraul din aval, cat si pentru asanarea zonei mlastinoase aflate in aval la cca. 200 m de autostrada.

Acestea se unesc intr-un singur cap de evacuare, unde se realizeaza un bazin decantor cu preaplin, continuat cu un sant pereat pana la emisar.

Peste terenul astfel pregatit, se va incepe refacerea corpului rambleului din materiale granulare,ranforsate cu geogrile, dupa cum urmeaza:

Baza rambleului este constituita dintr-o perna de piatra sparta, armata cu geogrile, iar latimea pernei va fi mai mare decat ampriza efectiva, reducand astfel incarcarea verticala si implicit a efortului tangential din baza rambleului.

Perna de piatra armata, impiedica deformarea laterala si reduce astfel posibilitatea mobilizarii unor eforturi tangentiale mai mari.

Grosimea pernei va fi de 1,50 m,iar numarul stratelor de geogrile de armare va fi de 4 straturi. Corpul rambleului, este proiectat a se executa din balast, sort 0 – 63. Deoarece taluzurile proiectate initial sunt de 2:3, pante ce se vor mentine pentru continuitatea taluzurilor existente, acestea vor fi armate cu geogrile, constituite in structuri de pamant armat, de o parte si alta a autostrazii. Zona de aplicare a armaturilor este de 6,00 m de la fata taluzului. Distanta intre armaturi va fi de 50 cm.

Pentru asigurarea nedeformabilitatii, (bombarii taluzurilor), se vor realiza la fiecare 2,00 m de inaltime, legaturi din geogrile de acelasi tip cu cele utilizate la perna din piatra Sparta, respectiv geogrile rigide, cu rezistenta efectiva la alungirea de 5%, de 100 kN/m. Armarea taluzurilor se va face cu geogrile.

Pentru sitemul rutier se menţine aceeasi soluţie tehnică folosită si în proiectul iniţial, respectiv, un sistem rutier semirigid, cu următoarea configuraţie:

  • 5 cm – beton asfaltic de uzura MASF 16
  • 6 cm – beton asfaltic deschis BAD25m
  • 12 cm – anrobat bituminos tip AB2
  • 20 cm – balast stabilizat cu ciment
  • 30 cm – strat de balast
  • 20 cm – strat de forma din materiale coezive tratat cu ciment sau compusi pe baza de

ciment.”

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

three × four =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

ambulanta

Accident pe DN 66, la Băcia. Trei persoane au fost rănite după ce un șofer a intrat cu mașina într-un gard

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2019
turisti cehi 2

Șapte turiști cehi s-au împotmolit cu mașinile de teren în Retezat. Au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2019
spital deva

Un nou manager interimar la Spitalul Județean de Urgență Deva

HunedoaraMea.ro8 octombrie 2019
Robert Kulcsar

Salvator de vieți și în afara serviciului. Un pompier hunedorean i-a acordat primul ajutor unui bărbat care a suferit un infarct

HunedoaraMea.ro7 octombrie 2019
nod sebes

Autostrada Orăștie – Sibiu, închisă 24 de ore între nodurile rutiere de la Lancrăm și Vințișoara

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2019
spital ambulanta

Accident pe DN 66A, în zona Iscroni. Șase persoane au fost rănite grav din cauza unui șofer care a intrat pe contrasens

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2019
Lotul 3 Lugoj Deva

Ministrul Transporturilor, la Deva: Două săptămâni până la deschiderea circulației pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva

HunedoaraMea.ro4 octombrie 2019
accident bacia 01

Accident grav la Băcia. Două persoane au murit și două au fost rănite grav. Trafic blocat câteva ore pe DN 66

HunedoaraMea.ro4 octombrie 2019
telecabina

Revizie tehnică lunară la Telecabina de pe dealul Cetății Deva

HunedoaraMea.ro3 octombrie 2019