COMUNITATE

Concerte de Crăciun susținute de ansamblurile Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva

Concerte de Crăciun susținute de ansamblurile Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva

Ca în fiecare an, în preajma Sărbătorilor, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva oferă publicului devean un adevărat festin muzical, aducând pe diferitele scene ale orașului ansamblurile sale, devenite deja emblematice.

Publicul este invitat să se bucure de momentele muzicale pregătite cu entuziasm și dăruire de elevii și profesorii Liceului de Arte. Prin diversitatea și universalitatea limbajului muzical, concertele vor mulțumi toate gusturile și toate vârstele, iar prin profesionalismul și pasiunea cu care vor fi prezentate vor satisface toate exigențele.

Evenimentele vor avea loc începând cu ora 18.00, după cum urmează:

Marți, 19 decembrie 2023, pe scena în aer liber din cadrul Târgului de Crăciun vor urca toate ansamblurile Liceului de Arte: corurile „Arlechino”, „Lira”, „Orfeu”, trupele „Music ArtBand” și „Art Adventure”, precum și îndrăgitul Ansamblu „Românașul”. Prin marea varietate a repertoriului și genurilor abordate, concertul promite să-și poarte ascultătorii într-o atmosferă de excepție.

Miercuri, 20 decembrie 2023, orchestra de chitare „Rozeta”, coordonată de profesorii Varga Csaba, Emanuel Prața și Antonio Josan, va oferi un recital cameral în atmosfera intimă a Sălii Șemineului din incinta Muzeului Civilizației Dacice și Romane.

Recitalul va fi susținut de elevii și profesorii catedrei de chitară a liceului și va aduce în atenția publicului un repertoriul bogat, traversând o vastă arie stilistică, de la colinde tradiționale și din repertoriul internațional la repertoriul clasic sau modern consacrat, inclusiv ritmuri și armonii latino-americane.

Mult așteptatul Concert de Crăciun al corurilor Liceului de Arte „Sigismund Toduță” va avea loc joi, 21 decembrie, la Biserica Greco-Catolică „Immaculata”. Corul de copii „Arlechino”, pregătit de hăruitele profesoare Florentina Pârva și Delia Ștefoni, împreună cu corurile „Lira” și „Orfeu”, dirijate de talentatul prof. Radu Stan, își vor uni glasurile și vor înălța sufletele ascultătorilor prin colinde ale căror mesaj purtător de speranță străbate veacurile. Spre deliciul publicului, concertul coral va fi presărat cu momente instrumentale oferite de elevii și profesorii liceului.

Concertele sunt organizate cu sprijinul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Primăriei și Consiliului Local Deva, Muzeului Civilizației Dacice și Romane și Bisericii Greco-Catolice „Immaculata”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

Mai mult in COMUNITATE

Un spectacol pentru adolescenți, în premieră la Teatrul din Petroșani

HunedoaraMea.ro19 februarie 2024

„Dor și drag de Dragobete”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro19 februarie 2024

De unde puteți cumpăra mărțișoare în Deva. Primăria a stabilit 18 zone pentru comercianți

HunedoaraMea.ro18 februarie 2024

Conferință a prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, la Deva: „Sănătatea creierului și longevitatea”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro16 februarie 2024

Complexul Aqualand, închis pentru public timp de o zi

HunedoaraMea.ro16 februarie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A treia rundă de confruntări

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A doua rundă de confruntări

HunedoaraMea.ro14 februarie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Prima rundă de confruntări

HunedoaraMea.ro13 februarie 2024

Filiala nr. 1 a Bibliotecii Județene în straie noi (A)

HunedoaraMea.ro12 februarie 2024