COMUNITATE

Conferință a profesorului Dumitru Constantin-Dulcan, la Deva: „Puterea vindecătoare a cuvântului”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Conferință a profesorului Dumitru Constantin-Dulcan, la Deva: „Puterea vindecătoare a cuvântului”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva organizează conferința binecunoscutului medic neurolog profesor Dumitru Constantin-Dulcan, având drept subiect „Puterea vindecătoare a cuvântului”.

Evenimentul va avea loc în 12 noiembrie 2023, la ora 16.00, în Sala Mare a Teatrului de Artă din Deva. Conferința va avea ca invitate speciale pe Gianina Sabău Popovici, autoarea cărții „Sărutul morții. Memoriile și profilul unui pacient neurologic”, carte prefațată de Dr. Dumitru Constantin-Dulcan care o consideră un „exemplu de victorie a vieții nascută din suferință”, și Liliana Trif.

“Medicul profesor Dumitru Constantin-Dulcan nu mai are nevoie de prezentare, cărțile și conferințele sale bucurându-se în ultimii 30 de ani de un succes impresionant din partea unui public tot mai numeros, tot mai interesat de marile probleme ale credinței, ale genezei, ale tainelor Universului. Cărțile sale cu conținut eseistic și filozofic precum „Inteligența materiei” (care a circulat clandestin înainte de 1989), „Somnul rațiunii”, „Gândirea omului modern. Culmi și limite”, „În căutarea sensului pierdut”, „Către noi înșine” sau „Mintea de dincolo. Sinteza și semnificația experiențelor morții clinice” au fost citite și apreciate de un număr foarte mare de oameni care au căutat în ele răspunsuri la marile interogații existențiale cu care ne confruntăm în această viață”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Conferința susținută de profesorul Dumitru Constantin-Dulcan va aduce în fața auditoriului ideile cuprinse în recenta sa carte intitulată „Cuvinte alese”, carte considerată o chintesență a ideilor profesorului, idei care încearcă să ofere chei de înțelegere a Universului. Cuvintele profesorului Dulcan sunt lămuritoare în acest sens: „Fiecare dintre noi își ocupă locul său în Univers, în virtutea unei gândiri înscrise dincolo de noi. Acest rost ne conferă motivația de a fi și calea de eliberare, de salvare. Avem nevoie de o nouă conștiință, o nouă gândire, o nouă paradigmă, o Nouă Spiritualitate”.

Conferința profesorului Dumitru Constantin-Dulcan este organizată cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca.

(Sursa foto: Dumitru Constantin-Dulcan / Facebook)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =

Mai mult in COMUNITATE

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024

Scriitorul Dumitru Tâlvescu, aniversat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro24 aprilie 2024

Vladimir Nabokov, o personalitate fascinantă (A)

HunedoaraMea.ro22 aprilie 2024

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului”

HunedoaraMea.ro19 aprilie 2024