ACTUALITATE

Consiliul Local Hunedoara a aprobat primul demers oficial pentru recuperarea mărcii „FC Corvinul 1921”

Consiliul Local Hunedoara a aprobat primul demers oficial pentru recuperarea mărcii „FC Corvinul 1921”

Consiliul Local Hunedoara a votat vineri, 29 ianuarie, cu 17 voturi „pentru” şi 4 „abţineri”, efectuarea primilor paşi legali în încercarea Primăriei Hunedoara de a recupera brandul „FC Corvinul 1921”.

Consilierii locali au acceptat propunerea primarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu, de a fi formată o comisie, alcătuită din aleşi locali şi reprezentanţi ai primăriei, care să coordoneze procedurile de evaluare şi eventualele negocieri cu actualul deţinător al mărcii „FC Corvinul 1921”.

Evaluarea va fi efectuată de un evaluator autorizat ANEVAR care urmează să fie stabilit prin procedurile legale în vigoare. Eventualele negocieri ulterioare nu vor putea avea ca rezultat o sumă mai mare decât cea stabilită de evaluatorul desemnat.

„Am început acest demers încă din primele mele luni de mandat ca primar. În 2016 deţinătorul mărcii nu era dispus să accepte ideea unei evaluări efectuată conform normelor administrative şi legale. La finele anului trecut, domnul în cauză ne-a transmis, prin adresă scrisă, faptul că, acum, este dispus ca marca „F.C. Corvinul 1921” să fie evaluată conform procedurilor legale. Prin proiectul de hotărâre supus astăzi la vot, am dorit să aflăm de la consilierii locali dacă doresc sau nu să începem procedura legală de evaluare a acestui brand, pentru că, mai întâi e nevoie de o evaluare. Apoi, pornind de la rezultatul evaluării, vom discuta pasul următor, cel de achiziţie a acestui brand. Precizez că nu este avansată de către noi nicio sumă. Noi trebuie să aşteptăm rezultatul evaluării. Le mulţumesc consilierilor locali de la PSD, POL şi PMP pentru faptul că au votat favorabil acest proiect de hotărâre. Nu am înţeles de ce consilierii PNL nu au dorit să facem acest demers. Ei s-au abţinut de la vot dar, practic, un vot de abţinere, în Consiliul Local, înseamnă un vot împotrivă. Chiar îmi pare rău că nu am avut un vot în unanimitate pentru că, să nu uităm, Corvinul Hunedoara este un nume care face parte din patrimoniul istoric, cultural şi sportiv al municipiului Hunedoara”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =

Mai mult in ACTUALITATE

Proiectul Muzeului Civilizației Dacice din Orăștie a primit autorizație de construire

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Șapte focare active de COVID-19 în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Școlile din Deva vor trece din nou în sistem online, dacă Termocentrala Mintia nu va relua furnizarea căldurii în municipiu

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Primăria Hunedoara a făcut o economie de peste 50.000 de lei la energia electrică

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Număr mare de turiști la Castelul Corvinilor în prima lună a anului

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Încep lucrările la grădina urbană din Deva, din zona Zamfirescu

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Peste șapte milioane de euro, bani europeni, pentru școlile din Deva

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2021

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a sărbătorit 50 de ani de la înființare

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2020

Primăria Deva renunță la iluminatul festiv în acest an și alocă banii pentru aparatură la ATI

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020