ACTUALITATE

CS Hunedoara se resetează și își propune promovarea în Liga a II-a în următorii doi ani

CS Hunedoara se resetează și își propune promovarea în Liga a II-a în următorii doi ani

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, a prezentat miercuri principalele decizii luate pentru sprijinirea echipei locale de fotbal – seniori din cadrul Clubului Sportiv Hunedoara, club aflat în subordinea Consiliului Local.

Conducerea Clubului Sportiv Hunedoara a decis încheierea unui contract de colaborare cu societatea de management și marketing sportiv Ama Global Sport, reprezentată de Bogdan Apostu și Decebal Gheară, ambii foști jucători ai Corvinului.

Începând de miercuri, Remus Vlad, fost jucător și antrenor al Corvinului, este consilier al primarului Hunedoarei pe probleme sportive și reprezentant al primarului în Consiliul de Administraţie al CS Hunedoara. Tot astăzi a fost prezentat și noul antrenor al CS Hunedoara, Florin Maxim (de asemenea, fost jucător la Corvinul, acum tânăr antrenor cu performanţe deja notabile), alături de prima „achiziţie” pentru noul sezon – Sergiu Arnăutu.

Principala sarcină a societăţii de management sportiv va fi aceea de a aduce mai mulţi jucători (liberi de contract – deoarece clubul hunedorean nu poate plăti sume de transfer) cu care antrenorul Florin Maxim să formeze o echipă care să urmărească promovarea în Liga a II-a în următoarele două sezoane.

„După ce am reușit să întocmim și să începem implementarea de proiecte europene, proiecte pe fonduri guvernamentale, investiţii din bugetul local în infrastructură, educaţie, turism și cultură, ne-am spus că a venit timpul să ne ocupăm mai atent și de clubul de fotbal. Vom avea un stadion nou la Hunedoara, asta se știe deja, cu fonduri de la Compania Națonală de Investiții (CNI). Este momentul ca și noi, administraţia locală, să dovedim că putem să creăm o echipă de fotbal care să joace în liga secundă pe acest stadion. De fapt este o investiţie pentru copii. Atunci când dezvolţi centrul de copii și juniori,trebuie să le asiguri o perspectivă în momentul în care termină junioratul și nu au unde să joace. Mulţi dintre ei sunt foarte valoroși și se pierd. O echipă de liga secundă ar fi mult mai atractivă pentru acești tineri de 18 ani și pentru a-i menţine la Hunedoara. În prezent sunt peste 200 de copii în grupele de juniori ale CS Hunedoara. Dacă în altă parte s-a putut (Timișoara, Cluj, Arad, Sibiu, Alba-Iulia), de ce nu s-ar putea și la Hunedoara?!”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

„Am îmbrăţișat ideea acestui proiect pentru dezvoltarea fotbalului în Hunedoara, mai ales că, anul acesta, sărbătorim 100 de ani de la înfiinţarea clubului. Ar fi plăcut ca echipa să pornească în acest proiect atrăgător, foarte tentant. Eu, până acum, reveneam de două – trei ori la Hunedoara și am observat de fiecare dată că se schimbă ceva.  Cert este că și acest proiect trebuie să reușească. Hunedoara, din câte știu, este un municipiu cu foarte multe realizări în clasamentul municipiilor din ţară. Sigur că sportul, fotbalul, nu trebuia să lipsească. Mi-a făcut mare plăcere momentul în care domnul primar mi-a solicitat această colaborare”, a spus Remus Vlad, fost jucător și antrenor al Corvinului.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + eight =

Mai mult in ACTUALITATE

Turiștii pot ajunge în stațiunea Parâng cu mașina, pe noul drum județean deschis circulației rutiere

HunedoaraMea.ro23 septembrie 2021

Au început lucrările pe strada Mureşului din municipiul Hunedoara, proiect din fonduri europene

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Școală gimnazială din fonduri europene, la Hațeg

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Oana-Andreea Biriș: “Mă bucur că am putut fi în serviciul oamenilor, atât cât am putut”

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Experții în cercetare economică ai Academiei Române vor realiza noua strategie de dezvoltare a județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Primăria Hunedoara a cerut Sucursalei Căile Ferate Timişoara transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Un consorțiu de firme sud coreene, interesat de cumpărarea Termocentralei Mintia

HunedoaraMea.ro6 septembrie 2021

Pompierii din Petroșani care au participat la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia, distinși cu Diplome de Excelență

HunedoaraMea.ro3 septembrie 2021