COMUNITATE

Demonstraţie de robotică, la Deva

Demonstraţie de robotică, la Deva

Devenii pasionaţi de robotică și de noile tehnologii sunt aşteptaţi joi, 12 decembrie, între orele 16.00 – 17.00, în holul Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva, unde vor vedea în acţiune roboți creaţi de elevii Liceului Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva.

Evenimentul va cuprinde și o dezbatere cu tema ,,Localitățile viitorului”.

Această incursiune în tehnologia viitorului face parte din proiectul Asociației ,,Andrei Mureșanu”  Deva – Iniţierea tinerilor deveni în robotică – ediția a doua, proiect co-finanțat de Primăria Deva.

Echipa NRG Robotix a Liceului ,,Dragomir Hurmuzescu” a participat în ultimii doi ani la competiții naționale și internaționale (preuniversitare şi universitare) unde a luat  numeroase premii.

Elevii deveni au câștigat medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii ,,Traian Vuia” din Timişoara (ediţiile 2018 şi 2019) pentru standul experimental şi pentru robotul operator foto-video.

Echipa NRG Robotix a primit și premiul I la categoria Free Style, în cadrul concursului Robotics Championship organizat de Universitatea din Oradea (ediţia 2018), și premiu special (ediția 2019) pentru cel mai performant concurent – o fetiță de numai patru ani care a montat singură un robot open source și a prezentat tot singură întregul proiect în fața unui juriu format din reprezentanți ai unor companii private și din cadre didactice de la Universitatea din Oradea.

Echipa a fost prezentă, începând cu anul 2017, în fiecare sezon al celui mai mare campionat de robotică pentru liceeni din România – BRD First Tech Challenge România.

Coordonatorul echipei de robotică de la liceul devean este profesorul inginer Paul Ţoţa, specializat în mecatronică, tehnologii multimedia și educație tehnologică.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 15 =

Mai mult in COMUNITATE

Provocare venită de la un devean plecat în Marea Britanie: “Deva, vineri seara la ora opt, își aplaudă cadrele medicale”

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020

Ce trebuie să știe persoanele aflate în izolare la domiciliu. Cum pot apela la autorități pentru aprovizionare cu alimente și medicamente

HunedoaraMea.ro27 martie 2020

Primarul Florin Oancea vrea să renunțe, anul acesta, la „Zilele Devei” și să dea banii alocați sărbătorii la spital

HunedoaraMea.ro26 martie 2020

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Oricând avem nevoie de lectură (A)

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Centrele comerciale din județ și-au redus programul, la fel și magazinele Dedeman. Unele magazine și-au suspendat activitatea, băncile și companiile au redus accesul public

HunedoaraMea.ro16 martie 2020

Străzile Devei sunt dezinfectate cu clor

HunedoaraMea.ro15 martie 2020

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” amână organizarea „Zilei Internaționale a Francofoniei”

HunedoaraMea.ro10 martie 2020

Bibliotecile laureate în anul 2019 (A)

HunedoaraMea.ro6 martie 2020