ACTUALITATE

Deschiderea circulației pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva într-o săptămână. Provocarea Asociației Pro Infrastructură pentru noul ministru al Transporturilor. VIDEO

SURSA FOTO: Asociația Pro Infrastructură
Deschiderea circulației pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva într-o săptămână. Provocarea Asociației Pro Infrastructură pentru noul ministru al Transporturilor. VIDEO

Asociația Pro Infrastructură (API), cea mai importantă organizație nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură, i-a solicitat joi noului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, să dispună deschiderea circulației pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva (Ilia – Holdea).

„Noul ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a depus jurământul de învestitură luni. Îi semnalăm că șoferii și călătorii continuă să aibă aceleași modeste așteptări de la autorități. Îi lansăm și o provocare domnului Bode: să deschidă circulația în 7 zile pe cei 21 de km ai lotului 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva, ca o gură de oxigen pentru siguranța circulației, capitol la care suntem ultimii în Uniunea Europeană”, scrie API pe contul de Facebook.

Reprezentanții asociației i-au mai semnalat ministrului Bode că API a publicat încă din 13 și 14 august filmări complete din dronă și de la bord și a explicat în nenumărate rânduri că tronsonul poate fi deschis circulației de aproape trei luni de zile. În ciuda acestui lucru, șoferii sunt nevoiți să folosească tot DN 68A, un drum cu gropi, multe curbe și pe care au loc numeroase accidente.

API îi mai solicită ministrului Transporturilor să comunice public soluțiile și calendarul de implementare pe câteva investiții importante în rețeaua rutieră, care trenează de câțiva ani: închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj-Deva și investigațiile geotehnice pe Secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești), tunelul Meseș de pe A3 și cei 310 kilometri ai Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Iași – Ungheni.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − one =

Mai mult in ACTUALITATE

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Proiect de peste 11 milioane de lei din fonduri europene, în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Aproape 600 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. 65 de decese

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Liliana Vaidner a renunțat la funcția de manager interimar al Spitalului din Deva. Președintele CJ Hunedoara l-a numit la conducere pe medicul Emil Stoica Mariș

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Prefectura Hunedoara reia parțial activitatea cu publicul

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Liliana Vaidner va fi noul manager la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro5 mai 2020

Ministrul Sănătății, la Deva: „Suntem spre vârful pantei epidemiei. Depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu”

HunedoaraMea.ro23 aprilie 2020