COMUNITATE

Despre puterea, frumusețea și magia imaginii, cu Părintele Pantelimon de la Mănăstirea Oașa, la „Atelierul de fotografie”

Despre puterea, frumusețea și magia imaginii, cu Părintele Pantelimon de la Mănăstirea Oașa, la „Atelierul de fotografie”

Colegiul Național „Decebal” din Deva va găzdui joi a 13-a ediție a „Atelierul de fotografie” (AF), o ediție specială care-l are coordonator pe Ieromonahul Pantelimon de la Mănăstirea Oașa. Tema atelierului este „Imaginea – putere, frumusețe, magie”.

Întâlnirea va avea loc în Sala Studio (situată în vecinătatea Paraclisului “Sfântul Stelian”) a colegiului devean, începând cu ora 17.30. Participanții sunt rugați să folosească intrarea de pe strada Andrei Șaguna.

În cadrul „Atelierului” va fi vernisată o expoziție de fotografie a Părintelui Pantelimon cu fotografii panoramice.

Pantelimon CND

Călugăr, iconar al Mănăstirii Oaşa din Munţii Şureanu și fotograf, mereu la în căutare de frumuseţi, Părintele Pantelimon a terminat Facultatea de Arte și Design Timișoara. A început să facă fotografie pentru a documenta viața din mănăstire. A început să iubească lumina naturală și frumusețea naturii care ne înconjoară, pe care o vede într-o lumină diferită față de cea a icoanelor pe care le pictează. A coordonat mai multe ateliere de fotografie având invitați câțiva dintre cei mai buni fotografi români, printre care Dinu Lazăr, Sorin Onișor, Dragoș Lumpan, Mihai Moiceanu.

„Va fi o seară în care vom vorbi despre lucruri frumoase. Marii pictori din veacurile trecute afirmau că n-au văzut niciodată ceva urât în natură. Lumea se va întoarce spre noi pentru a ne încredința, prin intermediul Părintelui Pantelimon, un fragment din culorile ascunse ce ne umplu sufletul de bucurie și magie. Vom vedea dacă o imagine sugestivă spune mai multe decât o poveste”, spune Grigore Roibu, organizator al AF, profesor la Liceul de Arte din Deva.

„Atelierul de fotografie” este deschis tuturor celor pasionați de imagine, artă și fotografie. Intrarea este liberă.

Evenimentul poate fi găsit pe Facebook AICI.

AF XIII test

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 5 =

Mai mult in COMUNITATE

Fără penalizări la cărțile împrumutate de la Biblioteca Județeană înaintea stării de urgență

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Biblioteca Județean din Deva se redeschide pentru public

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva returnează banii pe bilete la spectacolele anulate

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Piese reprezentative din colecțiile Muzeului Civilizației Dacice și Romane: aplică cu Gorgona Medusa, descoperită la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Cetatea Devei și parcurile din municipiu, redeschise publicului

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”: „De ziua lor, tuturor bibliotecarilor, un cald și prietenesc La mulți ani!” (A)

HunedoaraMea.ro23 aprilie 2020

Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” își actualizează colecțiile și baza de date

HunedoaraMea.ro22 aprilie 2020

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva merge mai departe (A)

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2020

Provocare venită de la un devean plecat în Marea Britanie: “Deva, vineri seara la ora opt, își aplaudă cadrele medicale”

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020