ACTUALITATE

Documentațiile economice pentru alimentarea cu apă potabilă în stațiunea Straja, aprobate de CJ Hunedoara

Documentațiile economice pentru alimentarea cu apă potabilă în stațiunea Straja, aprobate de CJ Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara a adoptat luni hotărârea privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Alimentare cu apă potabilă în stațiunea Straja – Lupeni”.

Proiectul presupune pomparea apei potabile printr-o aducțiune cu cinci stații de pompare intermediare, începând cu stația de Tratare a apei Braia până la rezervoarele existente de aproximativ 130 de metri cubi din zona schitului Straja, unde se va construi un rezervor nou pentru apă potabilă. Tot aici va fi amplasată și ultima stație de pompare pentru a transporta apa potabilă și la rezervoarele existente (amplasate la cota 1.470) la extremitatea sudică a complexului de cabane „Straja veche”.

În vederea asigurării necesarului de apă potabilă pentru populația din zonă se impune construirea unui rezervor nou de aproximativ 500 de metri cubi, din care se va face distribuția apei potabile către consumatori. Rezervorul va fi dotat cu o mini-stație de clorinare, complet automatizată.

„Împreună cu operatorul SC Apa Serv Valea Jiului SA am ajuns la concluzia că cel mai bine este ca apa să fie transportată de jos, din Lupeni către Straja. Nu va fi scoasă la licitație această lucrare pentru că va fi executată de operatorul de apă”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Potrivit principalilor indicatori tehnico-economici, valoarea totală a investiției este de peste 5 milioane de lei, urmând ca rețeaua de aducțiune să măsoare 4,18 kilometri. Rețeaua de distribuție va avea 1,95 kilometri și vor fi instalați 16 hidranți de stingere a incendiilor.

Entitatea responsabilă de implementarea proiectului este SC Apa Serv Valea Jiului SA, iar timpul de implementare este estimat la 12 luni.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =

Mai mult in ACTUALITATE

GALERIE FOTO. O fată de 7 ani a dispărut în canalul de apă în care se scălda împreună cu sora ei. Operațiune de căutare a pompierilor este în desfășurare

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

Semnal de alarmă. 27 de persoane, depistate cu COVID-19 în județul Hunedoara într-o singură zi. Unii infectați refuză orice formă de supraveghere medicală

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020