COMUNITATE

Doi „decebaliști” învață în Marea Britanie cum să devină manageri de top

FOTO: Facebook.com / Marin Florin Ilieș
Doi „decebaliști” învață în Marea Britanie cum să devină manageri de top

Alexandru Resiga (stânga) și Rareș Fărcaș

Doi elevi ai Colegiului Național „Decebal” din Deva participă în această săptămână la o vizită de studiu la Şcoala Studio, ȋn Marea Britanie, într-un proiect care le dă posibilitatea să-și îmbogățească cunoṣtinṭele de economie și să deprindă, încă din liceu, abilitățile care să îi ajute să devină manageri de top.

Rareș Fărcaș (clasa a XII-a) și Alexandru Resiga (clasa a XI-a) vor fi în Marea Britanie în perioada 4 – 7 noiembrie și vor vizita firme de exerciṭiu, vor vedea în mod practic ce înseamnă managementul unei companii și vor putea aplica cunoștințele dobândite în școală în mediul privat.

Proiectul la care participă cei doi elevi „decebaliști” se numește „TOP Management V-NV – Firme de exercițiu pentru accesul elevilor la poziții de top management, cercetare și inovare în viața profesională” și este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU.

„Colegiul Naṭional “Decebal” din Deva este unul dintre beneficiarii proiectului “TOP Management V-NV”. Proiectul, prin activitӑṭile pe care le desfӑṣoarӑ, urmӑreṣte creşterea capacităţii elevilor cu rezultate academice bune şi foarte bune, din regiunile Vest şi Nord-Vest, de a se integra pe piaţa muncii în poziţii manageriale de top sau în cercetare şi inovare, şi astfel, de a participa activ la dezvoltarea societăţii bazate pe cunoaştere prin transferul excelenței din şcoală către mediul privat, transfer dezvoltat în cadrul firmelor de exerciţiu”, susține directorul Colegiului Național „Decebal”, Florin Ilieș.

Ȋn acest proiect sunt implicaṭi 20 de elevi „decebaliṣti”, coordonaṭi de cӑtre profesorii Elena Lupșa, Olivia Nițescu ṣi Florin Ilieș.

Grupul țintă al proiectului „Top Management” este format din elevii cu rezultate academice deosebite din liceele cu performanţe recunoscute la nivelul celor două regiuni – elevi participanţi la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale, elevi premiaţi (cu premii sau menţiuni) la concursurile şi olimpiadele judeţene, elevi cu media generală peste 9, elevi cu rezultate deosebite (premii şi menţiuni) la concursuri organizate în afara sistemului educaţional.

Intenţia proiectului este de a implica licee din fiecare judeţ al regiunii – licee care au rezultate recunoscute la nivelul excelenţei şcolare şi profesionale. În cadrul proiectului, până acum, s-au desfășurat „Biblioteca vie a managerilor/profesiilor de top”, „Competenţe pentru top management”, „Firma de exerciţiu în inovare, cercetare, management” și „Concursul de planuri de afaceri”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + twenty =

Mai mult in COMUNITATE

Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Finala mică (FOTO / VIDEO)

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

„Vladimir Nabokov – Omul la răscrucea istoriei”. Eveniment dedicat scriitorului organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Încep înscrierile la concursul național „Deva Music Star”!

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

O nouă ediție a Festivalului Național de Umor „Liviu Oros”, la Deva

HunedoaraMea.ro2 aprilie 2024

Telecabina spre Cetatea Devei a fost pusă în funcțiune

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Semifinalele competiției. Cine sunt echipele care se vor confrunta în marea finală

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

A fost inaugurat noul loc de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Sub semnul poeziei, de ziua ei (A)

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Investiții în digitalizarea spitalelor hunedorene

HunedoaraMea.ro21 martie 2024