ACTUALITATE

Efectele inundațiilor în județ. Sute de gospodării afectate, drumuri blocate, oameni surprinși de viitură într-un autobuz. Pompieri din alte județe trimiși în ajutor

Efectele inundațiilor în județ. Sute de gospodării afectate, drumuri blocate, oameni surprinși de viitură într-un autobuz. Pompieri din alte județe trimiși în ajutor

Pompierii hunedoreni au fost la datorie și în noaptea de marți spre miercuri pentru a-i ajuta pe oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile.

Angajații ISU au fost sprijiniți de jandarmi, polițiști și voluntari să evacueze apa din gospodăriile din localităţile Lunca, Simeria, Cristur, Fizeş, Peştişu Mare, Peştişu Mic, Josani, Jeledinţi, Hărţăgani, Brad şi Crişcior. În total, au fost afectate de ploile torenţiale ce au generat scurgeri pe versanţi 15 locuinţe şi 250 gospodării, situate în localităţi din centrul şi nordul judeţului Hunedoara.

În operaţiuni sunt implicaţi 124 pompieri, 31 jandarmi, 18 poliţişti şi 36 de voluntari, care intervin în sprijinul populaţiei atât prin evacuarea, cu ajutorul motopompelor, a apei din locuinţe şi gospodării, cât şi prin construirea unor diguri din saci cu nisip pe segmente ale râului Crişul Alb şi Valea Geoagiului.

În plus, DN 76 a fost blocat la kilometrul 4, iar DJ 706 A, în localitatea Fizeş, este deteriorat din cauza torenţilor generaţi de ploile torenţiale. Drumul judeţean afectat a generat izolarea localităţilor Barbura, Fizeş şi Lunca, în care se află 180 de oameni.

La intervenții participă și 20 pompieri din județele Bihor și Gorj.

inundatii 01

Autobuz blocat de viitură

Un autobuz în care se aflau 28 de pasageri a fost blocat marți de o viitură pe DJ 706A, între localităţile Lunca şi Fizeş.

În cel mai scurt timp, s-au deplasat în ajutorul sinistraţilor 3 echipaje de pompieri ale Detaşamentului Deva, cu un camion, o barcă, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanţă, tip B2. Înaintarea salvatorilor a fost îngreunată de nivelul apei care depăşea jumătate de metru, pe anumite porţiuni de drum. Cea mai rapidă şi sigură soluţie de salvare a oamenilor a fost mutarea acestora din autobuz în camion. Cu acest mijloc de transport oamenii au fost transportaţi în cea mai apropiată localitate. Niciun pasager nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Dig de protecție la Bucureșci

Echipele de intervenție au construit marți un dig din saci cu nisip pentru protejarea locuințelor sătenilor din zona Bucureșci. Hidrologii anunțaseră Cod portocaliu de inundații pe râul Crişul Alb şi afluenţii acestuia. Râul a crescut cu 10 centimetri peste cota de inundaţie în zona localităţii Bucureşci.

Mai mult, în zonă au fost dislocate două diguri mobile. Totodată, o echipă a I.S.U. Alba cu 3 motopompe intervine în sprijinul forţelor din judeţul Hunedoara”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

dig inundatii 01

inundatii 02

inundatii 03

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + seven =

Mai mult in ACTUALITATE

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Adrian Pușcaș a câștigat primăria Hațeg. Lupta a fost strânsă cu fostul primar Timiș

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Florin Oancea a câștigat detașat Primăria Devei. Paula Corbu, scor mare. Vedeți procentele finale pentru fiecare candidat

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Florin Oancea a câștigat la Deva

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2020

PSD a câștigat șefia județului

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2020

Ovidiu Bălan a câștigat un nou mandat de primar la Orăștie

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2020