COMUNITATE

Expoziția foto „Afganistan: chipuri ale războiului”, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane

Expoziția foto „Afganistan: chipuri ale războiului”, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, în colaborare cu Unitatea Militară 01794 Deva, organizează sâmbătă, 11 septembrie, la ora 18.00, vernisajul expoziției foto ”Afganistan: chipuri ale războiului. In memoriam slt p.m. Mădălin Stoica”, a jurnalistului Ilie Pintea, corespondent al Radio România Actualități.

După ce a fost prezentată chiar în teatrul de operații Afganistan sau la întrunirea miniștrilor apărării din cadrul Alianței Nord-Atlantice, expoziția lui Ilie Pintea va putea fi văzută de public la muzeul devean.

“Chipurile militarilor din cadrul Coaliției, ale copiilor din satele afgane sau ale oamenilor care se mișcau pe drumurile dintre orașe cu o siguranță pe care nu o aveau cu câțiva ani în urmă, sunt o oglindă plină de semnificații a acestei lumi. De aceea, aproape toate fotografiile pe care le puteți vedea expuse la Deva sunt cu oameni – copii care se joacă, militari în misiune ori portrete ale afganilor – pentru că războiul asta înseamnă: oameni. Fie că luptă, fie că zâmbesc ori privesc cu încrâncenare spre viitor, oamenii de aici spun povestea unei țări măcinate de război, așa că abordarea aceasta a fost cea mai potrivită pentru a ilustra Afganistanul așa cum l-a văzut Ilie Pintea. Vernisajul de la Deva este unul care are loc într-o zi plină de semnificații: 11 septembrie este nu doar data la care se încheie oficial misiunea Coaliției Internaționale în Afganistan, dar și data când se împlinesc 20 de ani de la atentatul terorist asupra  World Trade Center, care a determinat cel mai lung război purtat de America. Intenționăm ca într-o astfel de zi, când atenția întregii lumi e îndreptată spre Afganistan, să aducem în lumină militarii români, cei mai buni ambasadori ai țării noastre în lume”, au transmis organizatorii evenimentului

În cadrul evenimentului va avea loc o prezentare a armamentului de infanterie, realizată de militarii de la Unitatea Militară 01794 Deva.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + ten =

Mai mult in COMUNITATE

Concert TAXI, la Noaptea Bibliotecilor, ediția a X-a. Programul complet al evenimentului

HunedoaraMea.ro22 septembrie 2021

Turneul „Duelul Viorilor – Stradivarius versus Guarneri” revine la Deva

HunedoaraMea.ro22 septembrie 2021

Ediția din acest an a „Zilelor Artei Bizantine” se va desfășura în cinci orașe: Cluj-Napoca, Sibiu, Mediaș, Alba Iulia și Deva

HunedoaraMea.ro22 septembrie 2021

„Centenarul criticilor”. Eveniment cultural organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

HunedoaraMea.ro22 septembrie 2021

Pasionații de știință “îmbracă” halatul de cercetător în 24 și 25 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Teste rapide pentru COVID-19, la stadion, pentru meciul CS Hunedoara – FCSB

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Concert cameral ,,Trio Petre”, la Deva

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Concert susținut de Teodora Enache-Brody, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva

HunedoaraMea.ro19 septembrie 2021

“Zilele maghiare ale județului Hunedoara”, ediția a 12-a. Programul evenimentului

HunedoaraMea.ro17 septembrie 2021