
Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită de Ziua Europei, în 9 mai, începând cu ora 18.00, în Foaierul Teatrului de Artă Deva, la vernisajul expoziţiei intitulate „PREZENT / alchimii subiective”.
Expun: Grigore ROIBU, Andrei ROSETTI, Adrian STOICA, Ovidiu MANOILESCU, Alexandru POPA, Marius ISFAN, Marius PEPTAN, Raul POENAR, Cosmin-Ovidiu STAN, Florin-Marius CAZAN, Ioana-Cristina RUSU, Mihai PANAITESCU, Iulian SOLDA, Ovidiu RAȚIU, Traian URIEȘ, Horia TRÂNC, Daniel I. IANCU, Helga LANDT, Ioan TODOR, Cristian RUS.
“″Prezenţa″ noastră ca asociaţie în spaţiul cultural-artistic a judeţului Hunedoara se manifestă ca o ipostază cu valoare estetică şi de dialog cu publicul. Membrii asociaţiei propun, în această primă expoziţie, o serie de 20 de lucrări inedite şi, în acelaşi timp, spectaculoase, de mari dimensiuni, 100 X 72 cm”, spune artistul Grigore Roibu.
Expoziţia se desfăşoară sub patronajul Asociației Artiştilor Fotografi din România.
AAFH, este o asociaţie tânără, având caracter regional / judeţean. Fondată în 2017, asociaţia îşi trage seva din pasiunea pentru imagine pe care a promovat-o, timp de 5 ani, grupul format în jurul „Atelierului de fotografie”. Principalele obiective ale AAFH sunt: promovarea artiștilor din județul Hunedoara, organizarea de expoziții, promovarea obiectivelor istorice, naturale și culturale, cu potenţial turistic din județ şi din ţară și formarea tinerilor pentru a-și întemeia o cultură vizuală autentică. AAFH face cunoscută, prin intermediul manifestărilor cultural-artistice, munca profesionistă care este depusă în spatele unei fotografii reuşite.
„Există oameni a căror muncă înseamnă căutare permanentă a frumosului sau a ineditului. Ne place să povestim. Ne bucurăm de tot ce este frumos şi, câteodată, efortul nostru este răsplătit. Intrarea imaginii surprinse de camera obscură în viaţa noastră a schimbat lumea. De la peisaje, la portrete, de la frumuseţea corpului omenesc la scene de zi cu zi, pe lângă care trecem nepăsători, toate acestea fac parte din bucuria de a privi şi împărtăşi miracolul mirării noastre şi altora.
Fiecare dintre cei 20 de fotografi prezenţi în această expoziţie are o poveste. Fiecare poveste, din aceste ″alchimii subiective″, are o atmosferă a lumii reale croită cu ajutorul propriei viziuni. Fotografia posedă cea mai rafinată materie – lumina. Vă invităm, aşadar, pentru o seară cu poveşti în care lumina caută ceea ce cuvântul spune”, mai spune Grigore Roibu.
Facebook
YouTube
RSS