ACTUALITATE

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, a semnat joi contractul de finanţare pentru un proiect extrem de important pentru viitorul zonei: înfiinţarea unui consorţiu regional integrat pentru învăţământ dual.

Acesta va fi structurat pe nivelurile de învăţământ profesional, liceal şi universitar. Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20,7 milioane de euro. Cea mai mare parte din această sumă va fi folosită pentru construirea unui campus pentru învăţământul dual, pe strada Furnalelor, în zona noului sit industrial. Vor fi, de asemenea alocate, din bugetul proiectului, granturi pentru dezvoltarea învăţământului dual, cursuri de perfecţionare a personalului didactic, burse pentru elevi şi studenţi şi aşa mai departe. O altă componentă importantă a proiectului o reprezintă digitalizarea atelierelor de practică. Am ţinut să iniţiem un astfel de proiect deoarece am constatat că doar o mică parte dintre elevii şi studenţii care urmează anumite specializări reuşesc să se şi angajeze. În unele şcoli, nu există dotări corespunzătoare în atelierele de practică, iar în multe cazuri, profesorii au o pregătire care nu mai corespunde cu cerinţele pieţei. Pe scurt, nu există o concordanţă între ceea ce elevii sunt învăţaţi la clasă cu ceea ce se cere din partea agenţilor economici. Învăţământul dual presupune o relaţie mai strânsă între şcoală, autoritatea publică şi angajator. Este vorba despre o relaţie bazată pe un parteneriat solid, care aduce beneficii atât tinerilor elevi sau studenţi, procesului educaţional în sine, dar şi companiilor care se implică”, a declarat Dan Bobouţanu.

Consorţiul pentru învăţământ dual ce va avea ca punct principal municipiul Hunedoara are ca parteneri: Universitatea Politehnică Timișoara – Facultatea de Inginerie  din Hunedoara, Universitatea din Petroșani, Liceul Tehnologic “Constantin Bursan”, Liceul Tehnologic “Matei Corvin”, Colegiul Economic “Emanuil Gojdu” (din Hunedoara), Liceul Tehnologic “Ovid Densușianu” Călan, Liceul Tehnologic “Retezat”  Uricani, Liceul Tehnologic de Transport Feroviar “Anghel Saligny” Simeria, Colegiul Economic “Hermes” Petroșani, Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Petroșani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi societăţile Recomsid SA şi DAR Draxlmaier Automotive SRL.

Consorţiului de învăţământ dual deja constituit i se pot alătura şi alte unităţi de învăţământ şi companii interesate.

(Sursa foto: Primăria Hunedoara)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 3 =

Mai mult in ACTUALITATE

Un consorțiu pentru viitor. PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

HunedoaraMea.ro15 mai 2024

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

CJ Hunedoara vrea să modernizeze „Drumul Regelui” şi drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro25 martie 2024

Reabilitarea Incintei I a Cetății Deva, aproape de final

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

S-au depus ofertele pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara

HunedoaraMea.ro5 martie 2024

CNAS lansează a doua ediție a „Ghidului asiguratului”

HunedoaraMea.ro4 martie 2024

6 ONG-uri își unesc forțele pentru a forma competențe de educație media digitală în rândul tinerilor din România

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024