COMUNITATE

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A doua rundă de confruntări

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A doua rundă de confruntări

Concursul de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”, organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, a continuat miercuri, 14 februarie, cu a doua rundă de partide.

Primul meci al zilei a fost între echipa Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg care a întâlnit echipa Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva. După un început echilibrat, apropiat ca valoare, echipa colegiului din Haţeg s-a distanţat, câştigând această confruntare cu scorul de 19 la 14 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului, obţinând astfel 3 puncte în clasamentul grupei a 5-a.

De la ora 12:00 a început cea de-a doua confruntare a zilei. S-au aflat faţă în faţă echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni şi cea a Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani. A fost un meci antrenant, cu scor strâns, echipele aflându-se la egalitate în marea majoritate a timpului. Echipa care s-a detaşat spre finalul competiţiei a fost cea a liceului din Lupeni, câştigând meciul cu scorul de 18 la 16 răspunsuri corecte şi obţinând 3 puncte în clasamentul grupei a 6-a.

De la ora 14:00 concursul a continuat cu meciul dintre echipa Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani şi cea a Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara. După o primă jumătate a confruntării în care echipele au fost aproape la egalitate, spre finalul meciului echipa din Petroșani s-a detaşat și a câștigat cu un scor de 16 la 9 răspunsuri corecte, din 30 posibile. În acest fel echipa câştigătoare a acumulat 3 puncte în clasamentul grupei a 7-a.

Ziua de concurs s-a încheiat cu confruntarea dintre Colegiul Naţional „Decebal” Deva şi Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Deva. A fost un meci frumos al ambelor echipe, cu scor apropiat în prima jumătate a lui, dar cu o conducere constantă a echipei colegiului devean care a și câștigat confruntarea cu un scor de 21 la 16 răspunsuri corecte, obţinând 3 puncte în clasamentul grupei a 8-a.

Ediția a 10-a a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” este organizată cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara și cu ajutorul unor generoși sponsori: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Bike Parts S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva,

Concursul se desfășoară în perioada 16 noiembrie 2023 – 18 aprilie 2024. Până în luna ianuarie 2024 elevii au avut o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, care vizează cunoștințe din domeniile: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 18 aprilie 2024.

Această ediție aduce în fața juriului echipe din 24 de colegii și licee ale județului Hunedoara.

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Acest concurs a fost conceput și organizat cu scopul de a atrage elevii spre lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și fair-play. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii și în reluare pe un post local de televiziune fiind un real avantaj, iar ecourile care au ajuns la organizatori au fost deosebit de favorabile.

Premiile oferite sunt consistente și atractive: pentru locul I – 8 bărci pneumatice cu motor sprint, pentru locul al II-lea – 8 bărci pneumatice cu motor clasic, pentru locul al III-lea – 8 plăci de surf cu vâslă pentru ape stătătoare, pentru locul al IV-lea – 8 trotinete non electrice și căști de protecție, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 192 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Citește și: A 10-a ediție a concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de Biblioteca Județeană din Deva

Citește și: Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!” la a X-a ediție

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 8 =

Mai mult in COMUNITATE

Artiștii din Republica Moldova, la o nouă ediție a Simpozionului internațional de artă contemporană Retezat. Valentin-Norbert Tarus: “Este o acțiune care promovează frumosul și valoarea”

HunedoaraMea.ro23 iulie 2024

Amintirea unui cântec frânt… (A)

HunedoaraMea.ro13 iunie 2024

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024 (A)

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Lansare de carte Isabela Maria Hașa. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro30 mai 2024

O jucărie pentru fiecare (A)

HunedoaraMea.ro28 mai 2024

„Trofeul Micului Cititor”, o nouă ediție. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 mai 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024