COMUNITATE

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A patra rundă de confruntări

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A patra rundă de confruntări

O nouă zi de concurs după o săptămână vacanţă! Prima confruntare a zilei în cadrul concursului „Citeşti şi câştigi!” a fost între echipa Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva şi cea a Colegiului Economic „Hermes” Petroşani.

A fost un meci echilibrat, cu scor apropiat, dar în care echipa colegiului economic a condus de la început şi până la final confruntarea, câştigând cu scorul de 20 la 17 răspunsuri corecte din cele 30 posibile. Echipa câştigă 3 puncte în clasamentul grupei a 5-a şi se află, momentan, pe primul loc în grupă, pe locul al doilea situându-se Liceul Teoretic „I.C.Brătianu” din Haţeg.

Cel de-al doilea meci al zilei a început de la ora 12:00, când s-au aflat faţă în faţă echipa Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani şi echipa Liceului Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia. A fost un parcurs foarte echilibrat şi constant al echipei din Uricani care s-a detaşat, conducând întreaga partidă şi care a câştigat detaşat cu scorul de 19 la 10 răspunsuri corecte, din cele 30 posibile. Colegiul „Retezat” Uricani a acumulat în acest fel 3 puncte în clasamentul grupei a 6-a şi se află, momentan, pe primul loc în grupă.

De la ora 14:00 a avut loc cel de-al treilea meci al zilei între echipa Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara şi cea a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroşani. La începutul partidei a condus echipa liceului hunedorean, dar înainte de jumătatea partidei a fost egalată şi ulterior condusă de echipa din Petroşani. Scorul final a fost de 15 la 10 răspunsuri corecte pentru echipa Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Petroşani.

Ultima confruntare a zilei a fost plină de suspans. Ziua s-a încheiat cu partida dintre echipa Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva şi echipa Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva. A fost un meci frumos cu scor foarte strâns, aproape la egalitate, scorul final fiind de 18 la 17 răspunsuri corecte, pentru echipa liceului tehnologic devean. Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva obţine 3 puncte în clasamentul grupei a 8-a, fiind, momentan, pe locul 1 în grupă, urmat de Colegiul Naţional „Decebal” Deva.

Ediția a 10-a a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” este organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara și cu ajutorul unor generoși sponsori: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Bike Parts S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva,

Concursul se desfășoară în perioada 16 noiembrie 2023 – 18 aprilie 2024. Până în luna ianuarie 2024 elevii au avut o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, care vizează cunoștințe din domeniile: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 18 aprilie 2024.

Această ediție aduce în fața juriului echipe din 24 de colegii și licee ale județului Hunedoara.

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Acest concurs a fost conceput și organizat cu scopul de a atrage elevii spre lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și fair-play. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii și în reluare pe un post local de televiziune fiind un real avantaj, iar ecourile care au ajuns la organizatori au fost deosebit de favorabile.

Premiile oferite sunt consistente și atractive: pentru locul I – 8 bărci pneumatice cu motor sprint, pentru locul al II-lea – 8 bărci pneumatice cu motor clasic, pentru locul al III-lea – 8 plăci de surf cu vâslă pentru ape stătătoare, pentru locul al IV-lea – 8 trotinete non electrice și căști de protecție, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 192 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Citește și: A 10-a ediție a concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de Biblioteca Județeană din Deva

Citește și: Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!” la a X-a ediție

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 19 =

Mai mult in COMUNITATE

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024