COMUNITATE

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A treia rundă de confruntări

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A treia rundă de confruntări

Concursul de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”, organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, a continuat joi, 15 februarie, cu o nouă rundă de confruntări.

Primul meci al zilei a fost între echipa Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara şi echipa Liceul Tehnologic „Nicolae Olahus” Orăştie. A fost un meci plin de suspans, echipa din Orăştie a condus la început, apoi a fost egalată şi ulterior, spre finalul partidei, a câştigat această confruntare cu scorul de 17 la 15 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului.

Cel de-al doilea meci al zilei a început de la ora 12:00, când s-au aflat faţă în faţă echipa Liceului cu Program Sportiv „Cetate” Deva şi echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Deva. A fost un meci antrenant, cu scor strâns, când ba una, ba cealaltă echipă conducea la puncte, scorul fiind egal la finalul partidei – 21 de răspunsuri corecte. Ca urmare, fiecare echipă a obţinut câte 1 punct în clasamentul grupei a 2-a.

De la ora 14:00 a avut loc cel de-al treilea meci al zilei între echipa Liceului „Prof. Bora Tit Liviu” Baru şi cea a Liceului Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria. În prima jumătate a confruntării, echipa din Baru a surprins plăcut, reuşind la un moment dat să egaleze şi să depăşească echipa adversă, dar după jumătatea partidei echipa din Simeria s-a redresat, a egalat şi a câştigat în final cu scorul de 22 la 15 răspunsuri corecte, din 30 posibile. Echipa liceului tehnologic din Simeria a acumulat 3 puncte în clasamentul grupei a 3-a, find momentan pe primul loc în grupă.

Ziua de concurs s-a încheiat cu confruntarea dintre Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu şi Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara. A fost un meci cu scor strâns, în care echipele, au fost pe rând la conducere sau au fost la egalitate, abia spre finalul partidei echipa hunedoreană s-a departajat şi a câştigat cu un scor de 17 la 14 răspunsuri corecte, obţinând 3 puncte în clasamentul grupei a 4-a.

Ediția a 10-a a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” este organizată cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara și cu ajutorul unor generoși sponsori: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Bike Parts S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva,

Concursul se desfășoară în perioada 16 noiembrie 2023 – 18 aprilie 2024. Până în luna ianuarie 2024 elevii au avut o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, care vizează cunoștințe din domeniile: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 18 aprilie 2024.

Această ediție aduce în fața juriului echipe din 24 de colegii și licee ale județului Hunedoara.

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Acest concurs a fost conceput și organizat cu scopul de a atrage elevii spre lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și fair-play. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii și în reluare pe un post local de televiziune fiind un real avantaj, iar ecourile care au ajuns la organizatori au fost deosebit de favorabile.

Premiile oferite sunt consistente și atractive: pentru locul I – 8 bărci pneumatice cu motor sprint, pentru locul al II-lea – 8 bărci pneumatice cu motor clasic, pentru locul al III-lea – 8 plăci de surf cu vâslă pentru ape stătătoare, pentru locul al IV-lea – 8 trotinete non electrice și căști de protecție, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 192 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Citește și: A 10-a ediție a concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de Biblioteca Județeană din Deva

Citește și: Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!” la a X-a ediție

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − six =

Mai mult in COMUNITATE

Telecabina spre Cetatea Devei a fost pusă în funcțiune

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Semifinalele competiției. Cine sunt echipele care se vor confrunta în marea finală

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

A fost inaugurat noul loc de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Sub semnul poeziei, de ziua ei (A)

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Investiții în digitalizarea spitalelor hunedorene

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Sferturile de finală

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

De Ziua Internațională a Francofoniei, invitație la călătorie: Provence (A)

HunedoaraMea.ro20 martie 2024

Lucrările de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva au fost finalizate

HunedoaraMea.ro15 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A doua rundă a optimilor de finală

HunedoaraMea.ro14 martie 2024