COMUNITATE

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Prima rundă a optimilor de finală

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Prima rundă a optimilor de finală

Concursul „Citeşti şi câştigi!”, ediția 2024, a continuat miercuri, 13 martie, cu prima rundă a optimilor de finală.

Prima confruntare a zilei a început la ora 11:00 şi s-au aflat faţă în faţă echipa Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva şi echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Deva. Aflate iniţial la mică distanţă una de alta, după cele 30 de întrebări ale concursului, a câştigat echipa liceului tehnologic devean cu scorul de 19 la 15 răspunsuri corecte, trecând mai departe în sferturile de finală.

De la ora 12:00, cea de-a doua confruntare a zilei a fost între echipa Liceului Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăştie şi cea a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani. Mai bine pregătiţi, elevii de la colegiul din Petroşani au condus întreaga partidă şi au câştigat detaşat, cu scorul de 21 la 8 răspunsuri corecte, din cele 30 ale confruntării.

Al treilea meci al zilei a început la ora 14:00 şi s-au aflat faţă în faţă două echipe hunedorene: cea a Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara şi cea a Liceului Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara. A fost un meci echilibrat, pe care echipa colegiului hunedorean l-a condus şi al cărui scor final a fost de 20 la 14 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului. La finalul acestui meci, Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” merge mai departe în sferturile concursului.

Ziua de concurs s-a încheiat cu o partidă foarte frumoasă dintre echipa Liceului Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria şi echipa Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a început la ora 15:00. Echipele, foarte bine pregătite, s-au aflat la scor foarte apropiat pe întregul parcurs al meciului. Dacă la început echipa liceului tehnologic a condus la distanţă mică, a fost egalată şi ulterior condusă de echipa Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Brad. A fost un meci interesant, de-a dreptul palpitant, scorul final fiind de 24 la 21 răspunsuri corecte din cele 30 ale confruntării.

Ediția a 10-a a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” este organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara și cu ajutorul unor generoși sponsori: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Bike Parts S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva,

Concursul se desfășoară în perioada 16 noiembrie 2023 – 18 aprilie 2024. Până în luna ianuarie 2024 elevii au avut o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, care vizează cunoștințe din domeniile: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 18 aprilie 2024.

Această ediție aduce în fața juriului echipe din 24 de colegii și licee ale județului Hunedoara.

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Acest concurs a fost conceput și organizat cu scopul de a atrage elevii spre lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și fair-play. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii și în reluare pe un post local de televiziune fiind un real avantaj, iar ecourile care au ajuns la organizatori au fost deosebit de favorabile.

Premiile oferite sunt consistente și atractive: pentru locul I – 8 bărci pneumatice cu motor sprint, pentru locul al II-lea – 8 bărci pneumatice cu motor clasic, pentru locul al III-lea – 8 plăci de surf cu vâslă pentru ape stătătoare, pentru locul al IV-lea – 8 trotinete non electrice și căști de protecție, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 192 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + eight =

Mai mult in COMUNITATE

O nouă ediție a Festivalului Național de Umor „Liviu Oros”, la Deva

HunedoaraMea.ro2 aprilie 2024

Telecabina spre Cetatea Devei a fost pusă în funcțiune

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Semifinalele competiției. Cine sunt echipele care se vor confrunta în marea finală

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

A fost inaugurat noul loc de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Sub semnul poeziei, de ziua ei (A)

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Investiții în digitalizarea spitalelor hunedorene

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Sferturile de finală

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

De Ziua Internațională a Francofoniei, invitație la călătorie: Provence (A)

HunedoaraMea.ro20 martie 2024

Lucrările de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva au fost finalizate

HunedoaraMea.ro15 martie 2024