COMUNITATE

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Sferturile de finală

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Sferturile de finală

Ediția a 10-a a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”, organizat de Biblioteca Județeană din Deva, a continuat joi, 21 martie, partidele din sferturile de finală.

În prima confruntare, care a avut loc de la ora 11.00, s-au aflat faţă în faţă echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara şi echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Deva. A fost o confruntare palpitantă, echipele fiind la egalitate în majoritatea timpului. Spre finalul partidei, echipa colegiului naţional a reuşit să se departajeze şi să câştige meciul cu scorul de 22 la 20 răspunsuri corecte din cele 30 posibile. În acest fel prima echipă calificată în semifinale este cea a Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara.

De la ora 12:00, a început cea de-a doua confruntare a zilei şi s-au aflat faţă în faţă echipa Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani şi cea a Liceului Teoretic „Avram Iancu” Brad. După un început promiţător de emoţii, cu echipele aflate la egalitate, în scurt timp de la debutul partidei, elevii din Brad au condus cu siguranţă întreaga partidă, reuşind să câştige confruntarea cu scorul de 21 la 15 răspunsuri corecte.

Al treilea meci al zilei a început la ora 14:00 şi s-au aflat faţă în faţă echipa Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg şi cea a Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani. A fost un meci bun al ambelor echipe, cu scor foarte apropiat, dar care încă din prima parte a competiţiei a fost condus şi ulterior câştigat de echipa Liceului Teoretic „I.C.Brătianu” Haţeg, cu scorul de 20 la 18 răspunsuri corecte din cele 30 ale confruntării.

De la ora 15:00 a început ultima confruntare din cadrul sferturilor de finală, între echipele Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni şi Colegiului Naţional „Decebal” Deva. A fost un meci palpitant în care echipele au fost deseori la egalitate şi publicul se aștepta că va fi situaţie de baraj. Echipa din Lupeni a condus timid, la un punct, urmărită de echipa deveană şi egalată. Egalul a durat un timp, dar chiar înainte de finalul partidei liceul teoretic a reuşit să pună o mică distanţă şi a câştigat cu scorul de 18 la 17 răspunsuri corecte, din 30 ale confruntării.

Partidele din cadrul sferturilor de finală s-au terminat. Următoarea rundă de confruntări în cadrul concursului „Citeşti şi câştigi!” va începe joi, 28 aprilie, de la ora 13:00, când se vor desfășura semifinalele competiției.

Ediția a 10-a a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” este organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara și cu ajutorul unor generoși sponsori: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Bike Parts S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva,

Concursul se desfășoară în perioada 16 noiembrie 2023 – 18 aprilie 2024. Până în luna ianuarie 2024 elevii au avut o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, care vizează cunoștințe din domeniile: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 18 aprilie 2024.

Această ediție aduce în fața juriului echipe din 24 de colegii și licee ale județului Hunedoara.

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Acest concurs a fost conceput și organizat cu scopul de a atrage elevii spre lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și fair-play. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii și în reluare pe un post local de televiziune fiind un real avantaj, iar ecourile care au ajuns la organizatori au fost deosebit de favorabile.

Premiile oferite sunt consistente și atractive: pentru locul I – 8 bărci pneumatice cu motor sprint, pentru locul al II-lea – 8 bărci pneumatice cu motor clasic, pentru locul al III-lea – 8 plăci de surf cu vâslă pentru ape stătătoare, pentru locul al IV-lea – 8 trotinete non electrice și căști de protecție, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 192 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + seven =

Mai mult in COMUNITATE

Amintirea unui cântec frânt… (A)

HunedoaraMea.ro13 iunie 2024

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024 (A)

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Lansare de carte Isabela Maria Hașa. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro30 mai 2024

O jucărie pentru fiecare (A)

HunedoaraMea.ro28 mai 2024

„Trofeul Micului Cititor”, o nouă ediție. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 mai 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024