COMUNITATE

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Ultima zi a confruntărilor în grupe

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Ultima zi a confruntărilor în grupe

Joi, 29 februarie 2024, a avut loc ultima zi a confruntărilor în grupe în cadrul concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”, organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

La ora 11:00 s-a desfășurat partida dintre echipa Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg şi cea a Colegiului Economic „Hermes” Petroşani. A fost un meci frumos, condus şi câştigat de echipa din liceului teoretic cu scorul de 26 la 17 răspunsuri corecte, din 30 posibile. Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg acumulează încă 3 puncte şi cu un total de 6 puncte se află pe primul loc în clasamentul grupei a 5-a, pe al doilea loc aflându-se echipa colegiului economic, ambele echipe calificându-se în optimile competiției.

De la ora 12:00, cea de-a doua confruntare a zilei le-a adus faţă în faţă pe echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni şi cea a Liceului Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia. A fost un meci în care echipa din Lupeni a condus întreaga partidă, dar a fost urmată foarte îndeaproape de echipa adversă, scorul final fiind de 22 la 19 răspunsuri corecte din cele 30 de întrebări ale concursului. Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni acumulează încă 3 puncte şi cu un total de 6 puncte se află pe primul loc în grupa a 6-a. Pe locul al doilea în această grupă se află Liceul Tehnologic „Retezat” din Uricani.

Al treilea meci al zilei a început la ora 14:00 şi s-au aflat faţă în faţă două echipe din Petroşani: cea a Colegiului Naţional de Informatică “Carmen Sylva” şi cea a Liceului Tehnologic “Dimitrie Leonida”. A fost un meci condus pe întregul parcus de echipa colegiului naţional şi scorul final a fost de 17 la 13 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului. La finalul acestui meci, Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva” Petroşani se află pe locul întâi al grupei a 7-a, cu 6 puncte în clasament, urmaţi de competitorii lor de astăzi, Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Petroşani.

Ultima confruntare în grupe la „Citeşti şi câştigi”. Ziua de concurs s-a încheiat cu partida dintre echipa Colegiului Naţional ”Decebal” Deva şi cea a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva, care a început la ora 15:00. Confruntarea a fost condusă de echipa colegiului devean pe întreg parcursul ei, scorul final fiind de 20 la 15 răspunsuri corecte, din 30 posibile. Pe primul loc în grupa a 8-a se află echipa colegiului naţional devean, cu 6 puncte, urmată fiind de echipa Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva.

Ediția a 10-a a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” este organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara și cu ajutorul unor generoși sponsori: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Bike Parts S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva,

Concursul se desfășoară în perioada 16 noiembrie 2023 – 18 aprilie 2024. Până în luna ianuarie 2024 elevii au avut o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, care vizează cunoștințe din domeniile: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 18 aprilie 2024.

Această ediție aduce în fața juriului echipe din 24 de colegii și licee ale județului Hunedoara.

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Acest concurs a fost conceput și organizat cu scopul de a atrage elevii spre lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și fair-play. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii și în reluare pe un post local de televiziune fiind un real avantaj, iar ecourile care au ajuns la organizatori au fost deosebit de favorabile.

Premiile oferite sunt consistente și atractive: pentru locul I – 8 bărci pneumatice cu motor sprint, pentru locul al II-lea – 8 bărci pneumatice cu motor clasic, pentru locul al III-lea – 8 plăci de surf cu vâslă pentru ape stătătoare, pentru locul al IV-lea – 8 trotinete non electrice și căști de protecție, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 192 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Citește și: A 10-a ediție a concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de Biblioteca Județeană din Deva

Citește și: Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!” la a X-a ediție

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 17 =

Mai mult in COMUNITATE

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024