COMUNITATE

FOTO / Filiala Nr. 3 a Bibliotecii Județene din Deva a fost modernizată

FOTO / Filiala Nr. 3 a Bibliotecii Județene din Deva a fost modernizată

În ultimii ani, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Hunedoara, s-a străduit să schimbe înfățișarea spațiilor în care își desfășoară activitățile atât la sediul central, cât și la toate filialele.

„Mulțumim pentru acest lucru Consiliului Județean Hunedoara, domnului Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, și domnului Costel Avram, administrator public în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, care au înțeles de la bun început rolul și importanța Bibliotecii Județene în mijlocul comunității hunedorene. Dintre filialele care au beneficiat de ample lucrări de modernizare, de reabilitare, de aducere a spațiilor la standarde demne de o bibliotecă ce poate satisface exigențele impuse de secolul în care trăim face parte și Filiala Nr. 3, cea care e situată în incinta Liceului „Téglas Gábor” din Deva. Toate lucrările pe care le-am făcut aici – de la zugrăveli în întreaga incintă, achiziționarea de mobilier nou, ergonomic, la montarea unor rafturi mai funcționale și dotarea cu 11 calculatoare de ultimă generație cu acces gratuit la internet – au avut drept rezultat un spațiu plăcut, primitor, în care utilizatorii pot veni cu plăcere”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Potrivit acestuia, Filiala Nr. 3 a Bibliotecii Județene funcționează din anul 2009 și este prin excelență destinată comunității maghiare din Deva, elevilor Liceului „Téglas Gábor” și oricui dorește să consulte documente în limba maghiară.

Fondul de carte în limba maghiară este foarte bogat și divers. Dintre cele aproximativ 10.500 de documente, se remarcă cele 24 de cărți vechi, apărute în secolul XIX. Cea mai veche carte este tipărită în anul 1847 și este scrisă de un clasic al literaturii maghiare, Kisfaludy Károly. De asemenea, se găsește aici o ediție din 1897 a dramei istorice „Bánk Bán” de Katona József, o istorie a germanilor și una a italienilor.

Nu lipsesc nici cărți ale celorlalți clasici ai literaturii maghiare – Arany János, Jókai Mór, Petöfy Sándor, precum și ale unor mari scriitori moderni ca Moricz Zsigmond, Krúdy Gyula, Babits Mihály, Karinthy Frigyes etc.

Cititorii mai pot găsi aici cărți pentru copii, enciclopedii din diverse domenii, într-o ambianță plăcută, și informații oferite cu amabilitate și competență.

„Existența Filialei Nr. 3, filiala de carte în limba maghiară, se dorește a fi și reușește să fie o bibliotecă publică de nivel european, capabilă să ofere servicii de bibliotecă de bună calitate comunității maghiare din Deva și din județul Hunedoara”, spune managerul Bibliotecii Județene.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − ten =

Mai mult in COMUNITATE

Conferința bibliotecarilor (A)

HunedoaraMea.ro18 mai 2022

Istoria și legendele Cetății Deva, reînviate, de Garda Cetății

HunedoaraMea.ro13 mai 2022

Conferință națională a bibliotecilor publice din România, în județul Hunedoara. Programul evenimentului

HunedoaraMea.ro12 mai 2022

Grai, cântare și poveste cu trupa ,,Graiu”

HunedoaraMea.ro10 mai 2022

Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, premiate de Primăria Deva

HunedoaraMea.ro9 mai 2022

Concurs de Fotografie ,,I ♥DEVA”

HunedoaraMea.ro6 mai 2022

„Citești și câștigi!” la a VIII-a ediție. Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, câștigătorul concursului de cultură generală organizat de Biblioteca Județeană (A)

HunedoaraMea.ro5 mai 2022

FOTO Concursul de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” – Finala Mică

HunedoaraMea.ro4 mai 2022

Festivalul Național de Umor „Liviu Oros”, ediția a 21-a, la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” din Deva

HunedoaraMea.ro27 aprilie 2022