ACTUALITATE

FOTO Nicolae al României, pe urmele Regelui Mihai I, la Hunedoara

FOTO Nicolae al României, pe urmele Regelui Mihai I, la Hunedoara

Nicolae al României s-a aflat marți şi miercuri în municipiul Hunedoara în cadrul unui turneu intitulat „Pe urmele bunicului Mihai I”. Marţi seara, la Castelul Corvinilor, a avut loc prezentarea oficială a albumului „Bunicul meu, Regele Mihai”, a anunțat municipalitatea.

Nicolae al României a mărturisit că albumul prezentat oficial la Hunedoara s-a născut, de fapt, dintr-un alt album, primit la nunta sa, în 2018, cu imagini în care era surprins Regele Mihai I.  „Multe dintre ele nu existau în spaţiul public. Mi s-a părut că ar fi mare păcat ca aceste imagini să rămână doar în posesia mea şi a familiei mele. Am căutat apoi şi alte imagini. Aşa s-a născut acest album prin care doresc să arăt şi persoana din spatele coroanei, un modest, un om cu multe pasiuni, un om demn care a iubit foarte mult România”, a explicat autorul lucrării.

Miercuri, Nicolae al României a fost prezent în două dintre liceele oraşului, Colegiul  Naţional „Iancu de Hunedoara” şi Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” pentru a derula o nouă etapă din proiectul intitulat „Istoria regalităţii, în şcoli”. Este vorba despre o iniţiativă interactivă prin care copiii sunt ajutaţi să înţeleagă mai bine patrimoniul cultural lăsat moştenire de regii şi reginele României dar care urmăreşte să înţeleagă mai bine şi provocările întâmpinate de noile generaţii într-o Românie aflată într-un continuu proces de schimbare.

Tot miercuri, Nicolae al României a fost primit şi la sediul Primăriei Hunedoara de primarul Dan Bobouţanu. „Este mai mult decât o onoare să avem un asemenea oaspete. Am avut plăcerea de a prezenta importanţa Hunedoarei în istoria românilor, dar şi de a afla detalii despre cele două proiecte extraordinare derulate de Nicolae al României. Mă bucură faptul că Hunedoara se află pe traseul turneului întreprins de Nicolae al României”, spune primarul Dan Bobouţanu.

În prima parte a vizitei la Hunedoara, specialiștii Muzeului „Castelul Corvinilor” i-au pregătit şi o mică surpriză oaspetelui de seamă punându-i la dispoziţie acelaşi scaun şi aceeaşi masă pe care Regele Mihai I le-a folosit pentru a semna în „Cartea de oaspeţi” a oraşului, pe parcursul ultimei vizite a Majestăţii Sale în Hunedoara, în 1997.

Poze la 25 de ani distanță. În anul 1997 Majestatea Sa, Regele Mihai, semna la Castelul Corvinilor cartea de onoare. 25 de ani mai târziu, la aceeași masă, așezat pe același scaun, având expuse poze de la toate vizitele pe care bunicul său, Regele Mihai, le-a făcut la Castelul Corvinilor, Nicolae al României a semnat cartea de onoare, cu ocazia lansării albumului de fotografii “Bunicul meu, Regele Mihai” (Sursa foto: Primăria Hunedoara)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − five =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESShub: Românul care a strâns 250.000 de euro pentru ucraineni

HunedoaraMea.ro1 decembrie 2022

Încă șase proiecte depuse de Primăria Deva prin PNRR

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2022

PRESShub: Cum te poți apăra de efectele nocive ale poluării. Campanie pentru aer curat

HunedoaraMea.ro23 noiembrie 2022

Cei mai buni elevi și sportivi ai Hunedoarei, premiaţi de municipalitate

HunedoaraMea.ro17 noiembrie 2022

Delegație norvegiană și reprezentanți ai Fundației Mihai Eminescu Trust, parteneri în proiectul de restaurare a Sarmizegetusei Regia, în vizită în județ

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

A fost atribuit contractul pentru construirea creșei din cartierul devean Dealul Paiului

HunedoaraMea.ro10 noiembrie 2022

PressHUB: Achiziții în lanț în instituțiile publice pentru ultimul model de Iphone

HunedoaraMea.ro3 noiembrie 2022

Bani de la bugetul local pentru cabinete medicale școlare

HunedoaraMea.ro2 noiembrie 2022

Acord de cooperare între Județul Hunedoara și regiunea Béni Mellal-Khénifra din Regatul Marocului

HunedoaraMea.ro2 noiembrie 2022