ACTUALITATE

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

Gospodării, terenuri agricole și drumuri din mai multe localități din centrul și nordul județului Hunedoara au fost afectate de fenomene meteorologice și hidrologice periculoase care au avut loc noaptea trecută. Au fost afectate de ploi și viituri, anexe gospodărești din Strei-Sângeorgiu, Orăștioara de Sus, Beriu,  Romoșel, Vâlcelele Bune, Silvașu de Jos, Sălașu de Sus, Ocolișu Mare, Sibișel, Livadia, Luncani, Sereca și Bretea Română, a anunțat Prefectura Hunedoara.

De asemenea, a fost blocat Drumul Județean DJ 668 care face legătura dintre localitățile Strei-Sângeorgiu și Bățălar. Aici s-a acționat pentru săparea în infrastructura drumului și s-a creat o breșă de scurgere pentru evacuarea apei din zona inundată.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat în această dimineață o întâlnire de urgență cu inspectorul șef al ISU Hunedoara, col. Viorel Demian, și cu directorul SGA Hunedoara, Aura Lasconi. Totodată, directorul Direcției pentru Agricultură – Hunedoara, Călin Marian și conducerea A.B.A Crișuri – detașamentul Brad au participat telefonic la discuțiile de la Instituția Prefectului.

Pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor au intervenit cu efective mărite și mijloace tehnice specifice, atât pompierii din cadrul ISU Hunedoara, tehnicieni ai Serviciului de Gospodărire a Apelor, ai Administrației Bazinală de Apă Crișuri – Zona Brad și autoritățile locale din zonele afectate.

Ieri după-amiază, ca urmare a ploilor, a fost afectat de aluviuni un podeț provizoriu CFR și terasamentul aferent de pe calea ferată Deva -Arad, între Câmpuri Surduc și Gurasada. După 70 de minute, în urma intervențiilor ISU și CFR, circulația feroviară a fost redeschisă. În urma evenimentului două trenuri de călători au avut întârzieri de 100 minute, în total.

În cursul acestei zile continuă misiunile efectivelor mărite din cadrul ISU Hunedoara și intervențiile lucrătorilor de la Apele Române din regiunile de centru și nord ale județului Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 1 =

ACTUALITATE

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Proiect de peste 11 milioane de lei din fonduri europene, în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro15 mai 2020