ACTUALITATE

Hunedoara, în topul județelor cu cele mai multe semnături pentru petiția „Fără Penali în funcții publice”

Hunedoara, în topul județelor cu cele mai multe semnături pentru petiția „Fără Penali în funcții publice”

Hunedorenii vor „Fără Penali în funcții publice”. Asta arată cele aproape 10.000 de semnături strânse, până acum, pentru inițiativa cetățenească de schimbare a Constituției.

Județul Hunedoara este în topul județelor pe țară cu cele mai multe semnături strânse pentru această cauză, imediat după județele cu orașe mari, precum Brașov, Cluj, Sibiu sau Timiș.

Cele mai multe semnături au fost strânse, până acum, în Capitală, Bucureștiul având, până la momentul scrierii acestui articol, 60.983 de semnături. Pe locul doi se află județul Brașov, cu 22.710 semnături. Pe locul trei e județul Cluj, cu 19.253 de semnături. Locul patru îl ocupă județul Sibiu, cu 18.609 semnături, locul cinci, Timișul, cu 18.045 de semnături, locul șase, Constanța, cu 15.882 de semnături, locul șapte, Aradul, cu 14,582 de semnături, locul opt, Bihorul, cu 12.158 de semnături, locul nouă, Iașul, cu 10.489 de semnături și, pe locul 10 se clasează Hunedoara, cu 9.606 semnături.

La polul opus, cele mai puține semnături pentru inițiativa „Fără Penali în funcții publice” s-au strâns, până acum, în județul Harghita, unde doar 238 de persoane au semnat, pe locul doi de la coadă este Sălajul, cu 813 semnături, apoi Călărașul, cu 823 de semnături și abia pe locul patru de jos este Teleormanul, cu 826 de semnături. În județele din sud sunt, în general, puțini oameni care au marșat pentru această inițiativă, cu excepția județului Dolj, unde au semnat 8952 de persoane. Nici nordul țării nu stă foarte bine. Satu Mare, Maramureșul, Bistrița, unde sunt 3.500 – 4.700 de semnături.

Moldovenii par mai hotărâți să scape de penalii din funcții publice, unde, în afară de Iașiul amintit deja, Galațiul și Vasluiul au peste 8.000, respectiv 6.500 de semnatari ai petiției.

În Transilvania, o surpriză este județul Alba, care este singurul județ alb pe harta pe care, cu cât este albastrul mai intens, cu atât sunt mai multe semnături. Așadar, în Alba doar 1.659 de persoane vor, până acum, „Fără Penali în funcții publice”.

Mai sunt o lună și o zi până la expirarea termenului când trebuie strânse cele 500.000 de semnături, în întreaga țară, pentru ca inițiativa cetățenească de schimbarea a Constituției să ajungă în Parlament. Până acum, în cele aproape cinci luni de când a început campania de strângere de semnături, au semnat 312.338 de români.

Dacă vreți să semnați petiția „Fără Penali în funcții publice”, căutați corturile amenajate în localitatea dumneavoastră sau mergeți la cel mai apropiat sediu USR. Puteți chiar dumneavoastră să strângeți semnături de la rude, vecini sau prieteni, descărcând lista AICI, după care o depuneți la sediul USR din localitatea în care locuiți. Toate detaliile despre cum trebuie completate listele și unde trebuie trimise găsiți pe site-ul dedicat acestei campanii, farapenaliinfunctiipublice.ro

Citiți întreaga expunere de motive și totul despre campania „Fără Penali în funcții publice” pe  farapenaliinfunctiipublice.ro

Hannelore Acârnulesei – Petrovai 

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

7 + 19 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

drum sarmizegetusa 01

Arborii căzuți în albia pârâului de pe Valea Albă pun în pericol drumul spre Sarmizegetusa Regia. Ce măsuri iau autoritățile

HunedoaraMea.ro19 martie 2019
ambasador franta

Ambasadorul Republicii Franceze în România, în vizită de lucru la Deva

HunedoaraMea.ro18 martie 2019
ziua politiei

25 martie – ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE

HunedoaraMea.ro18 martie 2019
avram iancu ultramaraton

Hunedoreanul Avram Iancu, locul al 3-lea la ultramaratonul „6633 Arctic Ultra” de la Polul Nord

HunedoaraMea.ro17 martie 2019
Foto Campanie curatare strazi

DEVA. Campanie de curăţare şi întreţinere pe bulevardele 1 Decembrie 1918 și 22 Decembrie și pe strada Avram Iancu

HunedoaraMea.ro15 martie 2019
sarmizegetusa

Măsuri urgente pentru siguranța turiștilor care vizitează Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro14 martie 2019
strada haraului

Circulaţia rutieră închisă temporar pe strada Hărăului din Deva, la trecerea de nivel cu calea ferată

HunedoaraMea.ro13 martie 2019
Geoparc_ITB Berlin1

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, la prima prezență la Târgul Internațional de Turism de la Berlin

HunedoaraMea.ro12 martie 2019
incendiu deva 01

Acoperișul unei case din Deva, mistuit de un incendiu. FOTO

HunedoaraMea.ro11 martie 2019