ACTUALITATE

Hunedoara, în topul județelor cu cele mai multe semnături pentru petiția „Fără Penali în funcții publice”

Hunedoara, în topul județelor cu cele mai multe semnături pentru petiția „Fără Penali în funcții publice”

Hunedorenii vor „Fără Penali în funcții publice”. Asta arată cele aproape 10.000 de semnături strânse, până acum, pentru inițiativa cetățenească de schimbare a Constituției.

Județul Hunedoara este în topul județelor pe țară cu cele mai multe semnături strânse pentru această cauză, imediat după județele cu orașe mari, precum Brașov, Cluj, Sibiu sau Timiș.

Cele mai multe semnături au fost strânse, până acum, în Capitală, Bucureștiul având, până la momentul scrierii acestui articol, 60.983 de semnături. Pe locul doi se află județul Brașov, cu 22.710 semnături. Pe locul trei e județul Cluj, cu 19.253 de semnături. Locul patru îl ocupă județul Sibiu, cu 18.609 semnături, locul cinci, Timișul, cu 18.045 de semnături, locul șase, Constanța, cu 15.882 de semnături, locul șapte, Aradul, cu 14,582 de semnături, locul opt, Bihorul, cu 12.158 de semnături, locul nouă, Iașul, cu 10.489 de semnături și, pe locul 10 se clasează Hunedoara, cu 9.606 semnături.

La polul opus, cele mai puține semnături pentru inițiativa „Fără Penali în funcții publice” s-au strâns, până acum, în județul Harghita, unde doar 238 de persoane au semnat, pe locul doi de la coadă este Sălajul, cu 813 semnături, apoi Călărașul, cu 823 de semnături și abia pe locul patru de jos este Teleormanul, cu 826 de semnături. În județele din sud sunt, în general, puțini oameni care au marșat pentru această inițiativă, cu excepția județului Dolj, unde au semnat 8952 de persoane. Nici nordul țării nu stă foarte bine. Satu Mare, Maramureșul, Bistrița, unde sunt 3.500 – 4.700 de semnături.

Moldovenii par mai hotărâți să scape de penalii din funcții publice, unde, în afară de Iașiul amintit deja, Galațiul și Vasluiul au peste 8.000, respectiv 6.500 de semnatari ai petiției.

În Transilvania, o surpriză este județul Alba, care este singurul județ alb pe harta pe care, cu cât este albastrul mai intens, cu atât sunt mai multe semnături. Așadar, în Alba doar 1.659 de persoane vor, până acum, „Fără Penali în funcții publice”.

Mai sunt o lună și o zi până la expirarea termenului când trebuie strânse cele 500.000 de semnături, în întreaga țară, pentru ca inițiativa cetățenească de schimbarea a Constituției să ajungă în Parlament. Până acum, în cele aproape cinci luni de când a început campania de strângere de semnături, au semnat 312.338 de români.

Dacă vreți să semnați petiția „Fără Penali în funcții publice”, căutați corturile amenajate în localitatea dumneavoastră sau mergeți la cel mai apropiat sediu USR. Puteți chiar dumneavoastră să strângeți semnături de la rude, vecini sau prieteni, descărcând lista AICI, după care o depuneți la sediul USR din localitatea în care locuiți. Toate detaliile despre cum trebuie completate listele și unde trebuie trimise găsiți pe site-ul dedicat acestei campanii, farapenaliinfunctiipublice.ro

Citiți întreaga expunere de motive și totul despre campania „Fără Penali în funcții publice” pe  farapenaliinfunctiipublice.ro

Hannelore Acârnulesei – Petrovai 

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

3 × four =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

mittal hunedoara

Zeci de angajați ai ArcelorMittal Hunedoara au protestat nemulțumiți de blocarea negocierilor privind salariile

HunedoaraMea.ro18 octombrie 2018
telecabina deva

Telecabina de la Cetatea Devei, oprită până vineri

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2018
lucrari autostrada

Circulația rutieră pe autostrada A1, între Șoimuș și Simeria, închisă până la jumătatea lunii noiembrie

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2018
vot 02

Prezența la referendum nu a trecut pragul de validare. 20,4% dintre alegători au votat în 6/7 octombrie. Vezi participarea la vot în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro7 octombrie 2018
vot 01

REFERENDUM 2018. Prezența la vot în județul Hunedoara la finalul primei zile

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2018
trecere pietoni

Trecerile de pietoni din Deva, semnalizate cu marcaje rutiere antiderapante

HunedoaraMea.ro4 octombrie 2018
POZA CANABIS

Cultură ilegală de canabis descoperită de polițiștii de la Combaterea Criminalităţii Organizate. Un tânăr din Simeria, arestat preventiv

HunedoaraMea.ro3 octombrie 2018
nunu brilinsky

Vladimir Brilinsky a demisionat din funcția de administrator al Sarmizegetusei Regia: „Nu doresc să fiu complice la politizarea și la pesedizarea acestui loc”

HunedoaraMea.ro2 octombrie 2018
dezinsectie

Lucrări de dezinsecție în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 septembrie 2018