COMUNITATE

În căutarea copilăriei (A)

În căutarea copilăriei (A)

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat în ziua de 6 iunie 2024, un eveniment cultural prilejuit de lansarea cărții „Păpușa pierdută” a cărei autoare este Isabela Maria Hașa. Volumul a apărut în acest an la București, la Editura Cervantes și a fost distins cu premiul „Miguel de Cervantes” pentru creație literară, pe anul 2024. Prefața cărții este semnată de Mara Ștefania Hașa, fiica autoarei, directoare a Asociației Pro Thalia – Pro Dacia.

De-a lungul a 37 de ani de carieră în teatru, Isabela Hașa a interpretat peste 60 de roluri principale în piese din dramaturgia română și universală, în spectacole de revistă, cabaret politic, piese pentru copii. A participat la numeroase festivaluri de teatru din țară, a colaborat la posturi de radio și tv locale, a semnat articole pentru reviste de cultură, activități pentru care a fost distinsă cu numeroase premii. A avut o activitate artistică bogată, a fost implicată cu tot entuziasmul și talentul în numeroase activități culturale organizate în Deva, în județ și în țară. Trebuie să menționez că la activitățile culturale organizate de biblioteca noastră Isabela Hașa este întotdeauna alături de noi, ca o bună prietenă și colaboratoare pe care ne putem bizui.

Ajunsă la anii maturității, artista și-a adunat amintirile unei copilării luminoase între copertele acestei cărți, nu întâmplător intitulate „Păpușa pierdută”, carte pe bună dreptate premiată cu premiul „Miguel de Cervantes” pentru creație literară, pe anul 2024.

Cartea este, potrivit caracterizării din prefața scrisă de Mara Ștefania Hașa, fiica autoarei, „o evocare caldă și profundă a unei copilării marcate de inocență și sinceritate, un omagiu adus vieții simple și valorilor autentice”. Într-adevăr, în paginile cărții facem cunoștință cu o copilă, o adolescentă care a crescut și s-a format înconjurată de dragostea părinților, a bunicilor, a dascălilor, a prietenilor, care știa să se bucure de fiecare clipă a vârstei inocenței. „Această perioadă, lipsită de griji și plină de spontaneitate, rămâne adesea ancorată în amintirea fiecărui individ, oferind o sursă continuă de inspirație și reflecție asupra frumuseții simple a vieții”, ne declară cu sinceritate autoarea. Însoțită mereu de personajul imaginar Burețel, copila care a fost Isabela Hașa străbate cea mai frumoasă, mai nevinovată și mai plină de farmec etapă a vieții: copilăria. Iar toate amintirile ni le împărtășește ca unor buni prieteni, pentru ca noi s-o cunoaștem mai bine și s-o prețuim așa cum merită cu prisosință.

„Păpușa pierdută” este o invitație la meditație, un îndemn de a ne păstra mereu curățenia sufletească, de a nu renunța nicicând la inocență, de a nu uita niciodată copilul care am fost.

La final, a urmat o sesiune de autografe oferite doritorilor de către Isabela Hașa.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva,

Ioan Sebastian Bara

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + eighteen =

Mai mult in COMUNITATE

Amintirea unui cântec frânt… (A)

HunedoaraMea.ro13 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024 (A)

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Lansare de carte Isabela Maria Hașa. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro30 mai 2024

O jucărie pentru fiecare (A)

HunedoaraMea.ro28 mai 2024

„Trofeul Micului Cititor”, o nouă ediție. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 mai 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024