ACTUALITATE

Incendiu puternic în Hunedoara, la o firmă de mase plastice. O persoană a fost transportată la spital cu arsuri. FOTO

FOTO: ISU Hunedoara
Incendiu puternic în Hunedoara, la o firmă de mase plastice. O persoană a fost transportată la spital cu arsuri. FOTO

Un incendiu puternic a izbucnit duminică în curtea unei societăți specializată în fabricarea maselor plastice din apropierea municipiului Hunedoara.

Potrivit ISU Hunedoara, în cel mai scurt timp au fost alertați și s-au deplasat la locul indicat aproape 30 de pompieri cu șase autospeciale, cu capacitate marită, pentru stingerea incendiilor, două echipaje ale SVSU, două autospeciale de primă intervenție și o ambulanță SMURD. Pompierii au reușit controlarea arderii și limitarea propagării acesteia la halele de producție în câteva zeci de minute. Intervenția a fost îngreunată de faptul că hidranții aflați în interiorul obiectivului erau dezafectați, pompierii fiind nevoiți să realizeze alimentarea cu apă în sistem navetă, de la cel mai apropiat hidrant funcțional.

Concomitent cu desfășurarea operațiunilor de stingere, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui muncitor de pe platforma industrială ce a suferit arsuri de gradul 1 la gamba stângă și l-au transportat la UPU Hunedoara.

incendiu 01

„Operațiunile de stingere au fost coordonate la fața locului de inspectorul șef al ISU Hunedoara. Deoarece prin ardere deșeurile din plastic au generat o mare cantitate de fum, la locul dezvoltării incendiului s-a deplasat și o echipă a Gărzii de Mediu. Norul de fum nu a fost purtat de curenții de aer spre municipiul Hunedoara, ci s-a ridicat la mare înălțime, putând fi observat de la o distanță de aproximativ 10 kilometri. Au mai fost implicate în operațiuni autospeciala CBRN și containerul multirisc. Agenția pentru Protecția Mediului a deplasat un echipaj pentru prelevare de probe. Pe lângă forțele de intervenție din cadrul ISU Hunedoara, la locul  intervenției s-au aflat și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, un echipaj de patru jandarmi și două echipaje ale IPJ Hunedoara însumând șapte polițiști”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Reprezentanții ISU au anunțat duminică, în jurul orei 23.00, că incendiul a fost lichidat, iar un echipaj supraveghează zona pentru a preveni reinițierea incendiului. Cauza probabilă de producere a arderii este în curs de stabilire.

incendiu 02 incendiu 04 incendiu 05

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

Mai mult in ACTUALITATE

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a sărbătorit 50 de ani de la înființare

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2020

Primăria Deva renunță la iluminatul festiv în acest an și alocă banii pentru aparatură la ATI

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Studenți de la Facultatea de Medicină din Arad, voluntari în spitalele hunedorene

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

188 de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Lista focarelor active

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020