ACTUALITATE

Introducerea în circuitul turistic a fostei linii ferate Păuliș Lunca-Brad, blocată de birocrație. Prefectul Hunedoarei a cerut intervenția Guvernului

Introducerea în circuitul turistic a fostei linii ferate Păuliș Lunca-Brad, blocată de birocrație. Prefectul Hunedoarei a cerut intervenția Guvernului

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a trimis marți un „Memoriu” ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, prin care aduce la cunoștință tergiversarea inexplicabilă de către Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a procedurilor tehnice de întocmire a documentațiilor în vederea promovării transferului către autoritățile administrației publice locale din județul Hunedoara a terenurilor situate pe traseul liniei feroviare dezafectate Păuliș Lunca – Brad.

În document se arată că, în urmă cu 5 luni, Instituția Prefectului Județul Hunedoara a înaintat, sub forma unui proiect de hotărâre de Guvern, solicitarea de trecere a terenurilor aferente liniei feroviare Păuliș Lunca – Brad (dezafectată) din domeniul public al statului (terenuri aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și în concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate C.F.R. – S.A), în domeniul public al unor localități din județul Hunedoara (municipiul Brad și comunele Luncoiu de Jos, Șoimuș, Băița și Vălișoara), în scopul punerii în valoare a fostei linii ferate Păuliș Lunca-Brad și introducerii acesteia în circuitul turistic, având în vedere oportunitățile de finanțare nerambursabile existente.

Ulterior, Ministerul Transporturilor a trimis Instituției Prefectului un punct de vedere prin care se arată că bunurile (terenurile în cauză) pot fi transferate către autoritățile locale numai după parcurgerea unor etape care presupun implicarea Sucursalei Regionale CF Timișoara.

Precizările ministerului au fost trimise Sucursalei Regionale de Cale Ferată  Timișoara, Prefectura Hunedoara solicitând, totodată, „inițierea de urgență a procedurilor ce cad în sarcina acesteia de „verificare și identificare pe teren a situației tehnico-juridice de către o comisie mixtă formată din reprezentanți din cadrul Regionalei CF Timișoara și ai solicitantului”.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, din partea Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara nu s-a primit până în prezent niciun răspuns privind stadiul parcurgerii etapei de verificare și identificare a situației tehnico-juridice a terenurilor în cauză, precum și avizarea în C.T.E.- Consiliul Tehnico-Economic al sucursalei.  

„Având în vedere această situație de tergiversare de către Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a procedurilor de întocmire a documentațiilor tehnice ce cad în sarcina acesteia (inclusiv avizarea în CTE), ne vedem obligați să vă informăm despre acest blocaj instituțional care poate periclita transferului către autoritățile administrației publice locale a terenurilor situate pe traseul liniei feroviare dezafectate Păuliș Lunca – Brad, cu consecința gravă a ratării unor oportunitățile de  dezvoltare/proiecte cu finanțare externa nerambursabilă, considerate deosebit de importante pentru comunitatea locală din Județul Hunedoara”, se arată în memoriul trimis de prefectul Hunedoarei ministrului Transporturilor.

În finalul memoriului, prefectul Călin Petru Marian solicită ministrului Transporturilor să intervină instituțional și să dispună măsurile legale care se impun pentru deblocarea situației.

(Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + thirteen =

Mai mult in ACTUALITATE

O companie reprezentată de Gică Popescu va ridica un complex comercial în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro21 noiembrie 2023

S-a circulat în condiții de iarnă pe mai multe drumuri județene. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire

HunedoaraMea.ro20 noiembrie 2023

15 ani de la tragedia din Mina Petrila, când 13 mineri și-au pierdut viața

HunedoaraMea.ro15 noiembrie 2023

Peste 100.000 de lei de la bugetul Devei pentru dotarea cabinetelor medicale școlare

HunedoaraMea.ro9 noiembrie 2023

Primele autobuze hibrid au ajuns în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 noiembrie 2023

Statuie a Reginei Maria, în centrul istoric al Devei

HunedoaraMea.ro31 octombrie 2023

Primele autobuze electrice circulă pe străzile Devei

HunedoaraMea.ro26 octombrie 2023

Prima tranșă de autobuze electrice, achiziționate prin proiectul Green Line, a ajuns în Valea Jiului

HunedoaraMea.ro13 octombrie 2023

Constantin Fulga a depus jurământul de subprefect al județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2023