ACTUALITATE

Inundațiile au făcut prăpăd în mai multe localități din nordul județului. O femeie și-a pierdut viața după ce a fost luată de viitură. FOTO / VIDEO

SURSA FOTO / VIDEO: ISU Hunedoara
Inundațiile au făcut prăpăd în mai multe localități din nordul județului. O femeie și-a pierdut viața după ce a fost luată de viitură. FOTO / VIDEO

Trei sate ale comunei Vața de Jos au fost lovite marți de inundații produse în urma unei ploi torenţiale de scurtă durată. O femeie de 70 de ani, din localitatea Basarabasa, şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprinsă şi luată de viitură în curtea sa. Apa a intrat în mai multe gospodării și anexe din localitățile Prăvăleni, Ciungani şi Basarabasa şi a afectat un drum comunal.

În cel mai scurt timp au ajuns în zona afectată de inundații 43 de pompieri ai Detașamentelor Deva și Hunedoara şi ai Stației Brad care au început operaţiunile de evacuare a apei cu 2 motopompe de mare capacitate și 6 motopompe transportabile. Timp de o oră, nordul şi vestul judeţului Hunedoara s-au aflat sub incidenţa codului portocaliu de fenomene meteo periculoase caracterizat de averse de ploaie care au putut ajunge la 45 litri pe metru patrat.

„O echipă, alcatuită din subprefectul județului Hunedoara, prim-adjunct al ISU Hunedoara si primarul comunei Vața de Jos, face o evaluare a zonei afectate de fenomenele meteo periculoase. Primele centralizari arata ca torentul a intrat in 120 de curti si beciuri si a luat mai multe autoturisme. 46 de pompieri ai Detasamentelor Deva si Hunedoara si ai Statiei Brad actioneaza cu 2 motopompe de mare capacitate si 6 motopompe transportabile pentru evacuarea apei din beciuri si curti. In operatiuni sunt implicati si 16 jandarmi. A fost vorba despre o inundatie generata de o scurgere masiva pe versanti care s-a retras in totalitate din zona afectata”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Pe timpul noptii in zona afectata de viitura o patrula de jandarmi si o alta de politisti a Sectiei Baia de Cris vor actiona pentru protectia cetatenilor si a bunurilor.

Comitetul local al comunei Vata de Jos si SVSU, in total 16 oameni, actioneaza in zona inundata cu utilaje grele pentru restabilirea situatiei de normalitate. De asemenea, intervin acum pentru evacuarea apei si a malului din gospodarii 53 de pompieri de la Detasamentele Deva, Hunedoara, Orastie si Petrosani si de la Statia Brad.

inundatii 02 inundatii 03 inundatii 04 inundatii 05 inundatii 06 inundatii 07 inundatii 08 inundatii 09 inundatii 10

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

5 × 5 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

gunoi deva

O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva, dată operatorului de salubritate

HunedoaraMea.ro19 februarie 2019
spital urgenta

Un bărbat internat la Spitalul din Petroșani a murit din cauza gripei

HunedoaraMea.ro31 ianuarie 2019
salvamontisti

Risc de avalanșă în toate masivele muntoase din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro31 ianuarie 2019
gripa

Primul caz de gripă confirmat cu analize de laborator, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro28 ianuarie 2019
geoparc 01

Geoparcul Dinozaurilor, punte de legătură între Țara Hațegului și Coreea de Sud

HunedoaraMea.ro21 ianuarie 2019
primaria deva

27 de proiecte pe fonduri europene depuse de Primăria Deva

HunedoaraMea.ro20 ianuarie 2019
maria cioncan

Comemorare a atletei Maria Cioncan, la Hunedoara

HunedoaraMea.ro19 ianuarie 2019
ajutor social

Beneficiarii de ajutor social pot lucra ca zilieri la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră

HunedoaraMea.ro16 ianuarie 2019
tabara iglu

Tabără de construit iglu-uri, în stațiunea Parâng

HunedoaraMea.ro11 ianuarie 2019