ACTUALITATE

Iohannis câştigă şi în Hunedoara, cu excepţia Văii Jiului. Ce spun liderii județeni ai PNL și PSD despre rezultatul alegerilor

Iohannis câştigă şi în Hunedoara, cu excepţia Văii Jiului. Ce spun liderii județeni ai PNL și PSD despre rezultatul alegerilor

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a reuşit să adune cele mai multe voturi la alegerile de duminică şi în judeţul Hunedoara. Iohannis s-a aflat pe primul loc în majoritatea oraşelor judeţului, cu excepţia municipiului Brad şi a oraşelor din Valea Jiului.

Conform unei situaţii comunicate de organizaţia judeţeană PNL Hunedoara, Klaus Iohannis a obţinut în judeţ 62,821 de voturi (34,21 ka sută – sub media naţională), Viorica Dăncilă (PSD) a avut 54,273 de voturi (29,56 la sută – mult peste media sa naţională), Dan Barna a adunat de la secţiile de vot hunedorene 20.165 de voturi (10,98 la sută) destul de aproape de el situându-se, în judeţ, Mircea Diaconu („independent” susţinut de ALDE şi Pro România) cu 17.857 de voturi (9,73 la sută).

Iohannis a câştigat destul de clar în Deva (36,15 la sută faţă de 20,8 la sută – Dăncilă), dar şi în municipii importante administrate de primari PSD: Hunedoara (34,2 la sută faţă de 26,12 la sută – Dăncilă), respectiv Orăştie (44 la sută, faţă de 22 la sută – Viorica Dăncilă). Candidatul PSD a reuşit însă să obţină foarte multe voturi şi, implicit, diferenţe mari de scor în Valea Jiului. Aici procentele Vioricăi Dăncilă au variat între 34 şi 48 la sută, în timp ce voturile pentru Klaus Iohannis s-au situat între 20 şi 25 la sută.

Lucian Heiuş vorbeşte despre un moment istoric

Preşedintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş, spune că „este pentru prima dată în 30 de ani când, pe un vot politic, judeţul Hunedoara nu mai este unul roşu”. Excepţie face anul 2008, când, la votul uninominal pentru şefia Consiliului Judeţean, câştigător a ieşit Mircea Moloţ (pe atunci membru PNL). „Pe vot politic am avut mai mereu PSD-ul câştigător în judeţ. Acum s-a schimbat situaţia. Este rodul muncii depuse de noi mai ales în ultimii trei ani. Dacă se face o analiză obiectivă se vede că avem un trend crescător în judeţ, rezultate care s-au consolidat prin reconstrucţia fiecărei organizaţii locale. Este însă abia un prim pas. Peste două săptămâni vom avea şi în judeţ o victorie şi mai clară, iar victoria finală va fi la alegerile locale de anul viitor când vom câştiga şi Consiliul Judeţean”, a adăugat Heiuş, pentru Hunedoaramea.ro.

Nistor: „ A fost doar o primă bătălie”

Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, spune că rezultatele Vioricăi Dăncilă în judeţ sunt, totuşi, foarte bune: „Pe toată zona Transilvania şi Banat, Hunedoara a fost judeţul în care doamna Viorica Dăncilă a obţinut cele mai multe voturi, aşa că organizaţia noastră este pe locul 1 la nivel zonal. Eu sunt mulţumit de rezultatul de ansamblu obţinut în judeţul Hunedoara. Sigur că au fost şi câteva probleme, dar le vom discuta, fără reproşuri şi fără acuze. Voi merge şi voi discuta cu fiecare organizaţie locală şi, veţi vedea, ne vom mobiliza şi mai bine pentru turul II astfel încât doamna Dăncilă să câştige şi în judeţ şi la nivel naţional. La Orăştie (unde diferenţa dintre Iohannis şi Dăncilă a fost de aproximativ 20 la sută – n.red.) nu ştiu încă ce s-a întâmplat. Nu prea înţeleg nici ce s-a întâmplat la Hunedoara (unde diferenţa Iohannis – Dăncilă a fost de aproximativ 9 la sută – n.red.). M-a surprins rezultatul de la Hunedoara, la cât de mult a reuşit primarul Dan Bobouţanu (PSD – n.red.) să schimbe faţa oraşului şi la cât de multe proiecte pe fonduri europene şi finanţate prin PNDL sunt acolo. Cam aceeaşi situaţie este şi la Orăştie. Orăştia este o campioană a atragerii de fonduri europene şi prin PNDL 2, dar rezultatul a fost cel care a fost. De fapt, în tot judeţul, doar prin PNDL s-au alocat aproape 700 de milioane de lei, cât nu s-a alocat în toţi ultimii 30 de ani. Dar, repet, acum important este să facem cu calm câte o scurtă analiză pe fiecare organizaţie în parte şi, mai important, să reuşim să ne mobilizăm şi mai bine pentru turul II al alegerilor. Ce a fost duminică, a fost doar o primă bătălie”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + four =

Mai mult in ACTUALITATE

O deveancă, suspectată de infecție cu coronavirus, internată la Timișoara. Boala a fost infirmată de medicii de la Spitalul “Victor Babeș”

HunedoaraMea.ro16 februarie 2020

Telecabina de pe Cetatea Deva și la Complexul Aqualand, închise pentru lucrări de dezinsecție și deratizare

HunedoaraMea.ro14 februarie 2020

Parteneriat Club Sportiv Hunedoara – CS Academia de fotbal Gheorghe Hagi și Viitorul FC Constanța pentru selecția, pregătirea și promovarea celor mai talentați tineri jucători de fotbal

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Incendiu la o casă din Aurel Vlaicu

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Societatea Apa Prod, amendată de DSP Hunedoara cu 10.000 de lei pentru o conductă peticită cu dopuri de lemn

HunedoaraMea.ro12 februarie 2020

Cetățile dacice din Munții Orăștie vor fi administrate de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2020

USR și-a desemnat candidatul pentru funcția de primar al Devei. Vezi lista de consilieri pentru alegeri locale

HunedoaraMea.ro9 februarie 2020

Organizația “Ateliere fără frontiere” donează calculatoare la două școli din județ pentru elevii pasionați de IT

HunedoaraMea.ro6 februarie 2020

Guvernul Orban a fost demis. Moțiunea de cenzură a PSD a trecut cu 261 de voturi

HunedoaraMea.ro5 februarie 2020